Suudi Arabistan Pro Lig'de El Hilal'i çalıştıran Jorge Jesus takımıyla şampiyonluğa uzandı. Jesus geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştırdıktan sonra Suudi ekiple kırılmadık rekor bırakmadı.

En az üç farklı ülkede lig şampiyonu olan Portekizli hocalar listesi genişledi. Bu listeye Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jorge Jesus da dahil oldu. Jose Mourinho ve Vitor Pereira gibi isimlerin yakaladığı başarıyı deneyimli isim Jesus da yakaladı. Ama ne yakalamak…

Geçen yaz transfer çılgınlığına başlayan ve dünyanın dört bir yanındaki yıldızlar astronomik maaşlarla transfer teklifinde bulunan Suudi ekiplerinden biri El Hilal, Fenerbahçe’yle sözleşmesi biten Jorge Jesus’la anlaştı. Jesus’un eline Neymar, Sergej Milinkovic-Savic, Mitrovic, Malcom, Kalidou Koulibaly gibi dünya yıldızlarının olduğu bir kadro verildi. Jesus da açıkçası o kadronun hakkını verdi. Sezona sallantıda giren ekip zamanla ritmini buldu ve dünya rekortmeni bir ekibe dönüştü.

Jorge Jesus’un ekibi sezon içinde üst üste 34 maçtan galibiyetle ayrılarak bu alanda dünya rekorunu eline geçirdi. Dünya futbol tarihinin en uzun galibiyet serisi yapan takımı ligde de oynadığı toplam 11 derbi maçın tamamını kazanmayı başardı. Hem 89 puanla, hem de 95 golle lig rekorları kırdılar. Son olarak El Hazm’ı 4-1 mağlup eden takım Cristiano Ronaldo ve Sadio Mane gibi isimlerin formasını giydiği El Nassr’ın önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde namağlup şampiyonluk sevinci yaşayan Jorge Jesus ve öğrencileri an itibariyle Kral Kupası’nda finalde. Asya Şampiyonlar Ligi’nde El Ain’e penaltılar sonucu elenen takım buna rağmen daha önce de Süper Kupa’yı kazandığı için sezonu üç kupa toplayarak kapatabilir. Ligde 29 galibiyet ve iki beraberliği bulunan ekip bu beraberliklerden ikincisini 7. hafta maçında aldı. O dönem El Nassr’la aynı puanda olan takım sonraki 24 maçını kazanınca haliyle puan farkı açıldı. El Nassr’la oynayacağı Kral Kupası maçı Jorge Jesus ve öğrencileri için adeta gövde gösterisi olacak. Fenerbahçe’nin 10 senelik kupa hasretini Türkiye Kupası zaferiyle dindiren Jesus El Hilal’le yarattığı dominasyonu yine bir kupa zaferiyle taçlandırmak isteyecek.

Arda Güler yine atıyor, Can Uzun hayat veriyor