Jose Mourinho, derbinin ardından basın toplantısına katılmamasıyla ilgili konuşup, “Bana saygısızlık yapıldı” dedi. Galatasaray’dan Portekizliye jet hızında yanıt geldi: "Onlar yüzünden geciktik."

Fenerbahçe Union SG maçıyla beraber UEFA Avrupa Ligi defterini açacak. Lig aşamasında sekiz maç yapacak Kanarya ilk maçını kendi evi Ülker Stadyumu’nda saat 19.45’te oynayacak. Maç TRT 1’den yayınlanacak.

Maç öncesi Portekizli teknik direktör Jose Mourinho açıklamalar yaptı. Basın toplantısında Mourinho basın mensuplarının sorularını yanıtlarken cumartesi akşamı oynanan ve 3-1 kaybedilen Galatasaray müsabakasına ve müsabaka sonrası yaşananlara da değindi. Galatasaray maçından sonra basın toplantısına neden katılmadığı sorusunun geldiğine sevindiğini söyleyen Mourinho şöyle konuştu: “24 yıllık kariyerimde hiçbir zaman basın toplantısından kaçmadım, özellikle mağlubiyetten sonra. Gazetecilerden, sorularından korkmadım. Bu ilk defa da olmuyor. Alper de (Yemeniciler) biliyor. Bir basın toplantısı için 75 dakika beklemenin mantığı yok. Maç biter bitmez rakip hocayı tebrik ettim ve direkt flaş röportaja gittim. Basın toplantısı için 70 dakika bekledim. Orada bekledim, girmeyi denedim, ama girmeme izin vermediler. Deplasman takımı teknik direktörünün önce basın toplantısı yapmasını anlayabiliyorum, ama ikimiz de aynı şehrin takımıyız. Belli limitler olması lazım. 70 dakika bekledim, ama basın toplantısına giremedim. Deplasman takımı olduğum zaman ilk olarak girerim, Göztepe’de, Rize’de, ama 70 dakika bekleyemem. Bir şaka da yapmıştım; cumartesi başladık pazar bitti diye. 23.55’te başladık basın toplantısına, gece bitti. Basın toplantısına girmememin sonuçla alakası yok. Maç biter bitmez flaş röportaja gideceğim, mantığı da bu. Maç bittikten 20 dakika sonra basın toplantısı yapılmaz, hemen yapılır. 70 dakika beklemek saygısızlık. Saygısızlık yapılan kişi benim.”

‘Taraftarlara manipüle ediliyor’

Mourinho taraftara mesajında “Yarıştığımız tüm kulvarlarda şansımız var. Taraftarlar, her zaman taraftarlardır. Biz profesyoneller taraftarların fikirlerine, eleştirilerine saygı duymalıyız. Modern dünyada biraz sosyal medya tarafından manipüle ediliyor taraftarlar. Taraftarlar influencer’ın etkisi altında. Sadece modada yoklar, futbolda da varlar. Bir düşünce yaratıyorlar. Başarılı ve büyük kulüplerin doğasına aykırı düşünceler. Dengeli ve istikrarlı olmayı etkiliyor. Bizler dengeliyiz, dengeli olmamız gerekiyor. İçimizde bu denge var. Aramızda tartışmaları, analizleri yapıyoruz, hataları, iyi şeyleri görüyoruz. Adaletsiz sonuç olduğu zaman görüyoruz. Bu anlamda dengeyi sağlamalıyız. Dışarıda olan şeyler, modern dünyada birazcık gerçeği yansıtmayan manipülasyonlar yapılıyor. Garip bir dünyada yaşıyoruz. Futbol güzel ama garip bir dünya. Maç saha içerisinde oynanır. Maç içinde olan sonucun başkanla, ikinci başkanla, direktörle ilgisi yok. Tabii ki birlikte kaybettik, hep birlikte. Ayrıştırarak bakarsanız dürüst olun, sorumluluk hoca ve oyuncularda. Biz oynadık. Sahada ikinci bir takım daha var. Bazen daha iyi oynarlar, daha şanslı olabilirler, ufak anlar onların lehine olabilir. Şunu da unutmayın, karşıda bir takım daha var. Ufak detaylar belirleyici oluyor. Hakem dengeliydi, onu da tebrik ediyorum. Eleştirilecek birileri varsa ben ve oyuncularım” dedi.

Ali Koç’un istifa etmesini isteyen taraftarlarla alakalı Mourinho kendisinin bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Portekizli derbi maçı için “Maçı başkanımız oynamadı. Başkanın görevi sahanın çok ötesindedir. Fenerbahçe ailesi o maçı kaybetti, profesyonel manada bakarsanız profesyonelleri suçlamak gerekir” dedi.

Fenerbahçe ‘3-1’ işareti yapan Ergin Ataman’a tepki gösterdi, Ataman özür diledi

Galatasaray’dan yanıt geldi: “Kendi oyuncularının geç gitmesi nedeniyle…”

Jose Mourinho’nun basın toplantısına katılmamasıyla ilgili açıklamasına Galatasaray Futbol A Takımı Medya ve İletişim Yöneticisi Coşkun Gülbahar’dan açıklama geldi. Gülbahar “Kendi oyuncularının röportaja geç gitmesi nedeniyle rakip takım teknik direktörünün basın toplantısına katılımı gecikmiştir” dedi. İşte Galatasaray cephesinden gelen açıklama:

“Konuyla ilgili kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapıldığı için açıklama yapma gereği duyuyorum. Derbi saat 22.00’de sona erdi ve TFF talimatları gereği iki takım maç sonu flaş röportajlarını 25 dakika içinde tamamlamakla yükümlüdür.

Coşkun Gülbahar talimatnamedeki ilgili maddeleri paylaştı.

Ancak ev sahibi kulüp saat 22.40’ta halen futbolcu flaş röportajlarına başlamamıştır.
Futbolcu röportajlarına gerekli süre içinde başlayamayan ve TFF talimatlarını ihlal eden rakibimizin röportajlarının bitmemesi nedeniyle teknik direktörümüz Okan Buruk ‘hazır olmasına rağmen’ rakibimizin röportajlarının bitmesini beklemek zorunda kalmıştır.
Hocamızı röportaja götürmek için yayıncı kuruluş temsilcileriyle görüştüğümde “Fenerbahçe henüz oyuncularını getirmedi. Onlar bittikten sonra hocayı alabiliriz” demeleri nedeniyle flaş röportaja katılma süremiz gecikmiş, flaş röportajın hemen ardından basın toplantısına geçilmiştir.
Basın toplantısı için de süre sınırı her kulüp için 20 dakikadır. Ancak o gün basın toplantımız 14 dakika sürmüş, limitten altı dakika erken sona ermiştir.
Özetle kendi oyuncularının röportaja geç gitmesi nedeniyle rakip takım teknik direktörünün basın toplantısına katılımı gecikmiştir, kamuoyunun bilgilerine.”

Fenerbahçe bir maçta 1 milyar 562 milyon 470 bin TL kaybetti!