Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Lille'e deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Bu yenilgi Jose Mourinho'nun Avrupa kupaları elemelerinde aldığı ilk yenilgi olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe, Lille deplasmanına çıktı. 16 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretine son vermek için bu arenaya çıkan Kanarya maça iyi başladı. Ancak daha sonra Jayden Oosterwolde’ye çarparak ağlara giden golle şanssız bir şekilde geri düştü Kanarya.

İkinci yarıda çok daha iyi bir futbol oynayan rakibini yarı alanına hapseden ve pozisyonlara giren Kanarya bir türlü eşitliği yakalayamadı. Ta ki İrfan Can Kahveci’nin 80. dakikadaki enfes serbest vuruş golüne kadar. Bu anda sonra biraz daha kendi yarı alanına çekilen Fenerbahçe 90+2. dakikada yarı alanından çıkmaya çalışırken topu kaybetti gelişen atakta mağlubiyet golünü kalesinde gördü. Bu kez Çağlar Söyüncü’ye çarpan top ağlara giderken maç boyu olağanüstü performans sergileyen Dominik Livakovic’in yapacağı pek de bir şey yoktu.

Fenerbahçe kendini vurdu… Avantaj son dakikada uçtu

Fenerbahçe için sezonun ilk yenilgisi gelirken Jose Mourinho’nun kariyerinde de bir ilk yaşandı. Sezon başında iki yıllık sözleşmeyle Fenerbahçe’ye gelen Portekizli teknik direktör kariyerinde ilk kez bir Avrupa kupası elemesinde mağlup oldu. Jose daha önce kariyerinde yalnızca yedi kez ön eleme maçı oynamıştı. Bunlardan üçünü Tottenham’la oynayan Mourinho, Loko Plovdiv ve Shkendija deplasmanlarından sırasıyla 2-1 ve 3-1 galip çıktı. UEFA Avrupa Ligi elemesi play-off aşamasında ise Maccabi Haifa’yı 7-2 ile geçtiler ve gruplara kaldılar.

Mourinho’nun çalıştırdığı bir başka ekip Roma ise 2021-22 sezonu başında Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Roma evinde 3-0 kazanırken deplasmanda ise 2-1 galip gelerek yoluna devam etti. Fenerbahçe kariyerine de Lugano maçlarıyla başlayan Mourinho ekibiyle beraber 4-3 ve 2-1’lik galibiyetlerle bir üst tura çıktı. Fransa’nın köklü ve istikrarlı ekiplerinden Lille’le eşleşen Fenerbahçe deplasmandaki ilk maçından şanssız goller yiyerek mağlup ayrılınca Mourinho’nun 24 yıllık teknik direktörlük kariyerinde de bir ilkoldu ve Portekizli sekizinci Avrupa kupası ön eleme maçında ilk hüsranını yaşadı.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak için 13 Ağustos Salı akşamı saat 20.00’de rakibini evi Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda konuk edecek.

Haftaya buluşalım haftaya