Roma’daki işine son verilen Jose Mourinho Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Tottenham'dan 85.5 milyon sterlin (yaklaşık 3.2 milyar TL) tazminat aldı. Portekizli teknik direktörün Roma'dan ise üç milyon sterlin alması bekleniyor.

Roma 2021-22 sezonundan bu yana takımın başında bulunan Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. Sözleşmesinin bitimine altı ay kala işine son verilen Portekizli teknik adamın alacağı tazminat merak konusuydu. Nedeni ise bugüne dek gönderildiği kulüplerden kazandığı yüksek tazminatlar. 60 yaşındaki Jose Mourinho iki kez Chelsea’den olmak üzere ayrıldığı beş kulüpten toplam 85.5 milyon sterlin (3.25 milyar TL) tazminat kazandı.

Mourinho 2004-07 yılları arasında görev yaptığı Chelsea’de görevine son verilirken 18 milyon sterlin aldı. Real Madrid de hayal kırıklığı yaşadığı 3. sezonunda ünlü teknik adamla vedalaşmak için 17 milyon sterlin tazminat ödemeyi gözden çıkardı. Chelsea’deki 2. döneminde İngiltere Premier Lig ve Lig Kupası’nı kazansa da gönderme kararı Londra ekibine bu operasyon 12.5 milyon sterline patladı. İlk sezonunda Lig Kupası’nı, Community Shield’ı ve Avrupa Ligi’ni kaldırdığı Manchester United’a da 3. sezonunda Mourinho’yu göndermek 17 milyon sterlin tazminata mal oldu. Sadece 17 ay görev yaptığı Tottenham da Portekizli hoca ile 18 milyon sterlin karşılığında yollarını ayırdı.
Altı aylık görev süresinin kaldığı Roma’da ise ayrılık tazminatı olarak Mourinho’ya üç milyon sterlin ödenmesi bekleniyor. Bu arada İtalyan kulübü Mourinho’nun yerine Daniele De Rossi’yi getirdi.

Mourinho: Sadece bir deli Madrid’i bırakır ve o da bendim

Porto için ismi geçiyor

Jose Mourinho’nun görevinden ayrılmasının ardından Portekizli çalıştırıcının eski takımı Porto’ya dönebileceği iddia edildi. Daily Express’te yer alan haberde Porto’da yapılacak başkanlık seçiminde aday olan Andreas Villas-Boas’ın seçilmesi halinde Jose Mourinho’yu takımın başına getirebileceği kaydedildi. Porto’da 2002-2004 yılları arasında çalışan Jose Mourinho Portekiz ekibinde Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, Portekiz Ligi (2), Portekiz Kupası ve Portekiz Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.

Jose Mourinho, Avrupa Ligi finalinden sonraki otopark olayının perde arkasını anlattı