Jose Mouirnho yönetiminde Fenerbahçe Süper Lig'de açılışı Adana Demirspor'la Kadıköy'de yapacak. Sarı lacivertlilerde cezalı Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Eğribayat cezası, Fred sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk haftasında Adana Demirspor’u konuk edecek. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 21.45’te başlayacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Abdullah Bora Özkara yapacak.

Yeni sezona Portekizli dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde mutlak şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe, Adana Demirspor karşısında kazanarak lige iyi başlamayı hedefliyor. Kanarya, Adana Demirspor karşısında üç oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde geçen sezondan cezaları bulunan Mert Hakan Yandaş ile İrfan Can Eğribayat, karşılaşmada forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerin önemli isimlerinden Fred de sakatlığı sebebiyle takımını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe, yeni sezon öncesinde şu ana dek beş ismi kadrosuna kattı. Levent Mercan, Oğuz Aydın, Cenk Tosun, Saint Allan-Maximin ve Youssef En-Nesyri kadroya dahil edildi. Fenerbahçe, Umut Nayir, Serdar Dursun ve Michy Batshuayi ile de yollarını ayırdı.

Kombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık Galatasaray

Hücum hattı değişti

Fenerbahçe, yeni sezon yapılanması kapsamında transferde önceliği hücum hattına verdi. Sarı-lacivertli yönetim, teknik direktör Jose Mourinho’nun raporu doğrultusunda, hücumun kanatları ve santrforda değişikliğe gitti. Fenerbahçe, söz konusu süreçte kenarlara Oğuz Aydın ve Allan Saint-Maximin takviyelerini yaparken, gol yollarında da hızlı davrandı. Santrfor bölgesinden alternatif oyuncuları Michy Batshuayi, Serdar Dursun ve Umut Nayir ile yollarını ayıran yönetim, bu bölgeyi Youssef En-Nesyri ve Cenk Tosun ile güçlendirdi.

Fenerbahçe, sezon öncesinde şu anda kadrosunda 16 yabancı futbolcu bulunduruyor. Sarı-lacivertlilerin 14 yabancı hakkının tanındığı yeni sezon öncesinde kadrosundaki isimler şöyle: Alexander Djiku (Gana), Allan Saint-Maximin (Fransa), Bright Osayi-Samuel (Nijerya), Dominik Livakovic (Hırvatistan), Dusan Tadic (Sırbistan), Edin Dzeko (Bosna Hersek), Fred Rodrigues (Brezilya), Jayden Oosterwolde (Hollanda), Luan Peres (Brezilya), Miguel Crespo (Portekiz), Miha Zajc (Slovenya), Rade Krunic (Bosna Hersek), Rodrigo Becao (Brezilya), Ryan Kent (İngiltere), Sebastian Szymanski (Polonya), Youssef En-Nesyri (Fas)

Fenerbahçe kendini vurdu… Avantaj son dakikada uçtu

Fenerbahçe ile Adana Demirspor 41. randevuda

Fenerbahçe, Adana Demirspor’la ligde 41. kez rakip olacak. İki ekip, bugüne kadar ligde 40 kez karşı karşıya gelirken, söz konusu müsabakalarda Fenerbahçe 23 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Adana temsilcisi beş maçı kazanırken, 12 karşılaşma berabere sonuçlandı. Fenerbahçe’nin 40 maçta attığı 80 gole, Adana Demirspor 41 golle karşılık verdi. Fenerbahçe, ev sahibi olduğu müsabakalarda rakibine önemli üstünlük kurdu. İki takım arasında Kadıköy’de oynanan 20 lig karşılaşmasından 14’ünü sarı-lacivertliler kazanırken, Adana Demirspor iki kez galip geldi, dört maç ise beraberlikle sona erdi. Sarı-lacivertliler, iç sahada kalesinde 16 gol görürken, rakip fileleri 54 kez sarstı. 1988-1989 sezonunda Kadıköy’de oynanan müsabakada sarı-lacivertliler rakibini 6-0 ile geçerken, rekabetteki en farklı galibiyeti elde etti. İki takım arasında en gollü müsabaka ise 1991-1992 sezonunda oynandı. Söz konusu karşılaşmada Fenerbahçe sahasında rakibini 6-1 yenerken, maç toplam yedi  gole sahne oldu. Sarı lacivertliler iki karşılaşmayı da 5-0 kazandı.

Fenerbahçe ilk hafta maçlarında başarılı

Fenerbahçe, son beş sezonda ilk hafta maçlarında başarılı bir grafik ortaya koydu. Söz konusu dönemde üç maçı iç sahada, iki maçı ise deplasmanda oynayan sarı-lacivertliler, bu mücadelelerde dört galibiyet ve bir beraberlik aldı. 2019-2020 sezonunda evinde Gaziantep FK’yi 5-0 yenen Fenerbahçe, 2020-2021 sezonunda ise deplasmanda Rizespor’u 2-1 ile geçti. 2021-2022 sezonuna deplasmanda 1-0’lık Adana Demirspor galibiyetiyle giren Fenerbahçe, son beş sezondaki tek puan kaybını ise 2022-2023 sezonunda evinde Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalarak yaşadı. Fenerbahçe, geçtiğimiz sezona ise taraftarı önünde 2-1’lik Gaziantep FK galibiyetiyle girmişti.

Jose Mourinho Fenerbahçe’yle ilki yaşadı