Süper Lig'de ilk sekiz haftalık bölümü 16 puanla geçen Fenerbahçe'de Portekizli teknik direktör Jose Mourinho yönetimden zam istedi. Ancak kendisi için değil...

Fenerbahçe sezona Jose Mourinho yönetiminde başladı. Portekizli teknik direktörün gelişi yalnızca Türkiye’de değil dünya futbolunda ses getirdi. Ancak Kanarya her ne kadar ilk beş haftayı iyi geçse de Galatasaray karşısında 3-1 yenilince eleştiri okları hemen deneyimli teknik direktöre döndü. Derbi sonrası oynanan iki Avrupa Ligi maçından bir galibiyet ve bir beraberlik çıkaran Fenerbahçe ligdeki Antalyaspor deplasmanında da kazanınca milli araya minimum hasarla gitmiş oldu.

Milli arada Jose Mourinho yönetimden enteresan bir talepte bulundu. Fanatik’te yer alan iddiaya göre Portekizli bazı oyuncuların maaşlarında zam yapılmasını istedi. Mourinho her şeyden önce sağ kanadın iki önemli ismi Osayi Samuel ve İrfan Can Kahveci’nin sözleşmelerinin uzatılmasını istedi. İrfan Can ile üç yıllık bir sözleşmenin masada olduğu söyleniyordu. Osayi’nin ise ücretine ciddi zam istediği bu aşamada görüşmelerin tıkandığı haberleri ortaya atılmıştı. Osayi görüşmelerin çıkmaza girdiği iddialarına sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla yanıt vermişti.

Osayi’nin paylaşımı.

Bu iki oyuncunun sözleşmelerinin uzatılması haricinde Mourinho yerli oyunculara da zam istedi. Portekizli hoca takımda maaşı düşük kalan bazı isimlerle sözleşme yenilenmesi ve ücretlerinin arttırılmasını talep etti. Jose Mourinho bu hamlenin futbolcuların moralini de artıracağını düşünüyor. Fenerbahçe milli ara dönüşünde zorlu Samsunspor deplasmanına çıkacak. Ligde 18 puanı olan rakibiyle karşılaştıktan sonra UEFA Avrupa Ligi’nde Manchester United’ı konuk edecek.

Sporda pazar: Pochettino galibiyetle başladı