Süper Lig ekiplerinden Başakşehir Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile 1.5 senelik sözleşme imzaladığını duyurdu.

Başakşehir Spor Kulübü daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını terletmiş orta saha oyuncusu Josef de Souza’yı kadrosuna kattı. Kulüpten yapılan açıklamada “Kulübümüz son olarak Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan’da oynayan Josef de Souza ile 1,5 yıllık anlaşma sağladı. Brezilyalı oyuncunun imza törenine başkanımız Göksel Gümüşdağ katıldı. Josef de Souza’ya ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz” dendi.

Josef 2015 yazında Fenerbahçe’ye gelmiş, üç sezon oynadıktan sonra Suudi ekip El Ahli’ye gitmişti. Brezilyalı daha sonra 2020 yazında Beşiktaş’a geldi. Burada da 2.5 sezon geçiren Josef Mart 2023’te Beijing Guoan’ın yolunu tuttu. Josef’in son ayrılığından önce yaşadıkları gündem olmuştu. Eylül 2022’de Ankaragücü – Beşiktaş maçından sonra bir Ankaragücü taraftarı sahaya atlamış, hakem Mete Kalkavan’a doğru koşarken Josef araya girmiş ve taraftarı uzaklaştırmıştı. Bu olay üzerine kırmızı kart gören oyuncu bir maç da ceza almıştı.

Josef olayların ardından “Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp Beşiktaş’ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğim kalbimi çok acıtıyor olsa bile” demişti. Brezilyalı Süper Lig’e geri döndü ve 1.5 sene Başakşehir’in formasını giyecek.

Sergen Yalçın Süper Lig’e dönüyor