Futbol kariyerine Brezilya takımlarından Vasco de Gama'da devam eden, bir dönem Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir formaları da giymiş orta saha Josef de Souza silahlı saldırıya uğradı.

Kariyerinin hatırı sayılır kısmını Türkiye’de geçiren savunma önü oyuncusu Josef de Souza hayatının en korkulu anlarından birini yaşadı. An itibariyle Brezilya ekiplerinden Vasco de Gama’da kariyerini sürdüren 35 yaşındaki futbolcuya elinde tüfekle hırsızlar saldırdı.

Olayla alakalı detayları Josef de Souza bizzat anlattı. Deneyimli sporcu “Hırsızlar ayağımdaki terliği bile aldı. Adamın tüfeği vardı. Arabayı da aldılar. Oğlum ve ben vardık. Oğlumu dışarı çıkarmayı başardım. Şu an iyiyiz” diyerek yaşadıkları korkuyu yansıttı.

Daha önce İspanya ve Fransa’da çeşitli soygun olaylarına rastlanmış hatta milli basketbolcu Sertaç Şanlı Barcelona’da bir sokakta yürüdüğü sırada saati çalınmıştı. Özellikle sporcuların evlerinde olmadıkları anları kollayan hırsızlar evlerine girip değerli eşyalarını çalmaya çalışıyorlar. Bazen sporcuların aileleri evdeyken gerçekleşen olayların sonucunda sporcular doğal olarak olumsuz etkileniyor.

Bu kez haydutlar Josef de Souza’yı Brezilya’da sokakta arabası ve içinde çocuğuyla beraber yakaladılar ve tüfeği tehdit olarak göstererek değerli eşyalarını çaldılar. Josef Türkiye’ye Fenerbahçe formasıyla adım atıp daha sonra Beşiktaş ve Başakşehir’de de forma giymişti.

Beşiktaş iki maçın ertelenmesi için federasyona başvurdu

Hüseyin Yücel: Amartey çok garip