Kadın Futbol Süper Ligi'nde üçüncü hafta maçları oynandı. Şampiyonlar Ligi elemesi oynayan Galatasaray'ın boş geçtiği günde Fenerbahçe deplasmanda rahat gelip gelirken Beşiktaş ise lige yaptığı kötü başlangıçla dikkat çeken FOMGET'e yenildi.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde heyecan üçüncü hafta maçlarıyla sürdü. Şampiyonlar Ligi eleme turunda 2-2’nin rövanşı için Slavia Prag’la karşılaşmaya hazırlanan Galatasaray’ın Trabzonspor’la oynanacağı maç ertelendi. Bornova Hitab Spor ise Karadeniz Ereğli Belediyespor’un ilk iki maça çıkmaması sonrası ligden ihraç edilmesinin ardından bu haftaki maçta oynamadan üç puanı hanesine yazdırdı.

Günün dikkat çeken maçında Fenerbahçe, ligin yeni ekibi Ünye Kadın Spor Kulübü’ne konuk oldu. Ünye Şehir Stadı’nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan sarı-lacivertliler henüz ikinci dakikada Yağmur Uraz’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Yağmur, 28’inci dakikada kendisinin ver takımının ikinci golünü kaydederek durumu 2-0’a getirdi ve ilk yarı böyle sonuçlandı.

Fenerbahçe’nin etkili oyunu ikinci devrede de sürdü. 48’de Ece Türkoğlu’nun kaydettiği golle skoru 3-0’a taşıyan sarı-lacivertliler 55’te Fredrica Torudzor’un kendi kalesine attığı gol sonucu iyice rahatladı. Ünye’de skoru belirleyen gol 83’üncü dakikada Zeynep Kerimoğlu’ndan geldi. Fenerbahçe karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı. Ligin ilk üç maçını dokuz puanla geçen Fenerbahçe, aynı puana ulaşan Beylerbeyi’nin önünde averajla liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş, Ankara deplasmanında kayıp

FOMGET, Beşiktaş’ı iki golle geçti.

Bir önceki sezon şampiyonluk için Galatasaray’la son haftaya kadar çekişen ancak bu sezona istediği gibi başlayamayan Ankara temsilcisi FOMGET evinde Beşiktaş’ı konuk etti. Sincan Yenikent Osmanlı Stadı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip dördüncü dakikada Armisa Kuc ile Beşiktaş filelerini havalandırıp 1-0 öne geçti. Siyah-beyazlılar ne olduğunu anlamadan sekizinci dakikada Olha Ovdiychuk’la bir gol daha bulan Ankara temsilcisi maça adeta 2-0 önde başladı. Kalan dilimde üstünlüğünü koruyan FOMGET maçtan başka gol sesi yükselmeyince Beşiktaş karşısında 2-0 galip geldi.

Ligin ilk haftasında Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olan FOMGET, ikinci haftada Amed Sportif Faaliyetler ile 1-1 berabere kalmıştı. Ankara temsilcisi böylece bu sezonki ilk galibiyetine ulaştı.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Çekmeköy Bilgidoğa-Amed Spor, 0-5
ALG Spor-Fatih Vatanspor, 3-0
Beylerbeyi-Hakkarigücü, 1-0

Okan Buruk’un büyük maç karnesi göz dolduruyor