Özel sporcu Aysel Önder, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. 21 yaş altı milli takım, Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda birinciliği kazandı. Sevgi Uzun, 21 yıl sonra WNBA'de forma giyecek ikinci Türk oldu.

23 Şubat 2024 günü sıradan bir gün gibi görünüyordu. Ama ardı ardına gelen haberler güne tarihi bir anlam yükledi. Bu tarihi günde başrol ise kadınlarındı. İlk gelen haber bir dünya rekoruydu. Aysel Önder, Fransa’nın Reims şehrinde devam eden 2024 Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda 400 metreyi 57.54 dereceyle koştu. Önder, Polonyalı Barbara B. Niewiedzial’a ait 58.12 saniyelik dünya rekorunu tarihe gömdü.

Milli sporcular, organizasyonun ikinci gününde iki altın, dört gümüş ve iki bronz olmak üzere toplam sekiz madalya kazandı. Kürsüye çıkan atlatlerse şöyleydi…

Altın: Aysel Önder – 400 metre dünya rekoru, Mustafa Yıldırım – sırıkla yüksek atlama.

Gümüş: Mustafa Yıldırım – 60 metre engelli, Mustafa Yıldırım – 5000 metre yürüyüş, Fatma Damla Altın – uzun atlama, Reyhan Taşdelen – 60 metre engelli.

Bronz: Esra Bayrak – uzun atlama, Muhammet Atıcı – gülle atma

Hazal Burun, Hatice Efdal Köse ve Helin Satıcı, kürsünün en üst basamağına çıktı.

Genç milliler hedefi buldu

Fransa’dan gelen dünya rekorundan sonra bir güzel haber de Hırvatistan’dan geldi. Varazdin kentindeki 2024 Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’nda 21 Yaş Altı Kadın Makaralı Yay Milli Takımı finalde İngiltere ile karşılaştı. Hazal Burun, Hatice Efdal Köse ve Helin Satıcı’dan oluşan milli takım, İngiltere’yi 229-225 mağlup ederek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Sevgi Uzun, Nevriye Yılmaz’dan WNBA’de forma giyen ikinci Türk basketbolcu olacak.

21 yılın ardından bir ilk: Sevgi Uzun WNBA yolcusu

Üçüncü haberse Fenerbahçe tarafından duyruldu. Sarı lacivertli formayı Sevgi Uzun, WNBA takımlarından Dallas Wings ile anlaşmaya vardı. 26 yaşındaki oyuncu, Türkiye’deki lig bittikten sonra yazın ABD’ye gidecek ve yeni takımıyla çalışmalara başlayacak. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Sevgi Uzun, 2024 yazında WNBA takımlarından Dallas Wings forması ile mücadele edecek. WNBA’de ülkemizi ve Fenerbahçemizi temsil edecek Sevgi Uzun’a başarılar diliyoruz.”

Sevgi Uzun, 2003’te Phoenix Mercury’de forma giyen basketbolcu Nevriye Yılmaz’ın ardından WNBA’e transfer olan ikinci Türk kadın basketbolcu oldu.

Genç Filenin Sultanları ablalarını aratmıyor: Şampiyon