Süper Lig ve Avrupa'da fırtına gibi esen Beşiktaş, kendi sahasında Sivasspor'u 2-0'la geçti. Üçte üç yapan Kartal'ın gollerini penaltıdan Immobile ve Gedson Fernandes attı.

Beşiktaş kayıpsız başladığı Süper Lig macerasını aynı şekilde devam ettirebilmek için Sivasspor’a konuk oldu. İlk üç maçında dört puan toplayan Bülent Uygun’un Sivas’ı rakibinin yüksek form durumuna rağmen puan ve puanlar kazanmak istiyordu. Geçen haftayı bay geçip hafta içi Lugano’ya karşı evinde beş gollü gösterişli galibiyet alan Kartal’ın arkasında büyük taraftar desteği vardı. Maç öncesi hayatını kaybeden Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

13. dakikada Al Musrati’nin pasıyla sağ tarafta topla buluşan Rashica’nın ortasında Immobile penaltı noktası civarından gelişine vurdu, meşin yuvarlak kalecide kaldı. 26. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Masuaku’nun soldan ortasında topun Radakovic’in eline temas etmesinin ardından VAR incelemesi yapan hakem penaltı noktasını gösterdi. 27. dakikada topun başına geçen Immobile meşin yuvarlağı ağlara gönderdi durum 1-0 oldu.

Kerem Aktürkoğlu kaptanlığı elinden alınsa da gollerini sıralama devam ediyor

45+1. dakikada Rafa Silva’nın ceza sahası dışı sol önünde düşürülmesinin ardından kazanılan serbest vuruşta meşin yuvarlağın başına geçen Masuaku’nun vuruşunda top direkten döndü. 45+4. dakikada Rafa Silva’yla paslaşarak ceza sahasına giren Gedson Fernandes, altıpasın sağ çaprazından şutunu çekti, top yan ağlarda kaldı. İlk yarı 1-0 bitti.

Beşiktaş ikinci yarıya da tıpkı ilk yarıda olduğu gibi topun hakimiyetini elinde tutarak başladı. 62. dakikada Semih Kılıçsoy Ernest Muçi yerine oyuna dahil oldu. 72. dakikada sarı kartlı futbolcular Ciro Immobile ve El Musrati kenara gelirken Mustafa Hekimoğlu ve Cher Ndour oyuna girdi. Beşiktaş 82. dakikada Rafa Silva ile gole yaklaştı ancak Portekizlinin şutunu Ali Şaşal kurtardı. 85’te Mustafa kalenin çaprazında topla buluştu, dar açıyı Ali Şaşal da kapatınca Beşiktaş farkı ikiye çıkarma şansı bulamadı. 89. dakikada Rashica topu ileri gönderdi. Samba Camara kalecisine dönmek isterken ıskaladı, büyük hatayı Gedson Fernandes affetmedi. Formda orta saha oyuncusu şık bir aşırtma vuruşuyla topu ağlara yolladı. Rashica ve Rafa Silva golün ardından kenara gelirken Emirhan Topçu ve Onur Bulut oyuna dahil oldular.

Beşiktaş rakibini 2-0 mağlup ederek ligde oynadığı üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı. Sivasspor dördüncü maçında ikinci kez yenildi. Bu sezon çıktığı üç Süper Lig maçından da galip ayrılan Beşiktaş, 2013/14’ten bu yana ilk kez bir sezonu üçte üç yaparak açtı. Öte yandan Sivasspor’u konuk ettiği son beş Süper Lig maçının tamamını kazanan Beşiktaş, bu rekabetteki en uzun serisini yaşıyor. Bu sezonki altıncı resmi maçında dördüncü golünü Sivasspor filelerine gönderen Gedson Fernandes, Opta verilerine göre şimdiden kariyerinin tek sezondaki en yüksek sayısına ulaştı.

Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst maç sonunda “Çok mutluyum. İyi bir başlangıç yaptık. İlk yarıda fazla pozisyonumuz yoktu. Masuaku ve Gedson ile tehlikeli olduk ama defansif oynayan bir takıma karşı fırsat yaratmak zordur. Golden dolayı mutluydum. İkinci gol hemen gelmedi ama rakibe de fırsat vermedik. Gedson’un golü önemliydi ve 3 puanı aldık. Öz güvenimiz var, maça da yansıtmaya çalışıyoruz. Her takıma karşı performans göstermeliyiz. Bugün özelinde ikinci golü geç bulduk. Oyuncularıma ‘İlk bölümü kayıpsız kapattık, iyi bir ilk bölüm geçirdik’ dedim. Milli takımlarına gidecek oyuncularımız var. Önümüzde Trabzonspor maçı var, iki haftamız var hazırlanmak için. İkinci bölüme de ilk bölüme başladığımız gibi enerjik başlamak istiyoruz. Oyuncularımın milli takımlarına davet edilmelerinden ötürü çok mutlu oldum. Oyuncularımız, milli takım hocalarına kendini gösteriyor demektir bu. Önümüzde çok maç var, çok çalışacağız. Bir sonraki maçımız en önemli maçımız, yani Trabzonspor maçı” diye konuştu.

Müller’in rekor gecesinde Bayern, İngiltere’deki kırmızıların çarpışmasında ise Liverpool kazandı

İkinci golü atarak maçın yıldızlarından olan Gedson “Biraz zor bir mücadele oldu. Hedefimiz olan 3 puanı aldık. Milli maç arası var, şimdi dinlenme zamanı. Gol attığım için mutluyum ama az da gol yiyoruz. Az gol yediğimiz zaman hücumda daha iyi işler yapabiliriz. Ancak önemli olan kazanmak” dedi. Jonas Svensson hocasını överek “Van Bronckhorst çok iyi teknik direktör. Bek olarak tecrübesi var. Bizi de çok iyi kullanıyor. Beni bugün daha ortada, 6 numara daha önde konumlandı. Hocamız, bekleri kullanmasını çok iyi biliyor.” dedi. İlk maçına çıkan Felix Uduokhai “İlk defa burada oynadım. Atmosfer inanılmazdı, mükemmeldi. Çok heyecan vericiydi. Her şey harika gitti. Her şey mutluluk verici” diye konuştu.

‘Maccabi gelecek’

Feyyaz Uçar yaptığı açıklamada “Sivasspor ne atak yapabildi, ne pozisyon bulabildi. Bu da defansif olarak her geçen gün iyiye gittiğimizin göstergesi. En çok sevindiğim şey gol yemeden 2-0 kazanmamız. Gedson Fernandes’e Rafa Silva’nın dokunuşu var. Profesyonel takıma alınmasında Rafa Silva’nın talebi var. Sanki Gedson Fernandes geçen sezondan çok daha farklı bir psikolojik durum içerisinde. İdmanlarda, maçlarda farklı. Çok duygusal bir oyuncu ve bu sezon gülüyor. Mutlu olduğu her halinden belli. Bunda Rafa Silva’nın etkisi olduğunu düşünüyorum. Bize hep yeni hakemler geliyor! O penaltıyı nasıl görmedi? VAR’ın vermesini mi bekliyorlar? Eğer böyleyse durum vahim! Ancak bunu hep Beşiktaş maçlarında yapmasınlar. Giovanni van Bronckhorst’un sakin görüntüsünün altında inanılmaz hırsı ve dinamizmi var. Her maçı kazanmak istiyor. Gio olduğu için şanslıyız. Gio da Beşiktaş gibi bir takımda olduğu için şanslı. Hedeflerimiz kesişiyor. Yapacak çok şeyi var, inşallah bu birliktelik uzun süre devam edecek. Bunu ben en çok isteyen isimlerden biriyim. Çünkü Gordon Mile ile 6 sene çalıştık. Benzer bir şeyi çok isterim. Maccabi Tel Aviv maçı Türkiye’de oynanacak. Türkiye, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri. Devlet büyüklerimiz de gerekeni yapacaktır. UEFA zaten özel bir algoritma uygulamadı. Demek ki Türkiye’ye ve Beşiktaş’a güveniyorlar. Geçen sene Milli Takım’a oyuncu vermekte zorlanıyorduk ama iki genç oyuncumuzu bu sene Milli Takım’a gönderdik. Orada Mert Günok da var. İnşallah birçok genç evladımız, Milli Takım’da görev alacak. Bir kanat oyuncusu için çalışmalar devam ediyor. Benim isim söylemem yanlış. Bu işte sorumlu ekip arkadaşlarımız var. Bir transfer yapılması arzusu mevcut. Sivasspor maçında da zaman zaman 5-4-1 oynayan rakibe karşı bireysel yeteneklerde eksik kaldık. Daha fırsat vermediğimiz oyuncular var. Can Keleş var, o da süre alacak. Öncelikli olarak bir kanat transferi düşünülüyor, inşallah başaracağız” dedi.

Bülent Uygun’dan Beşiktaş’a teşekkür

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun “Bazılarına teşekkür etmek lazım. Birincisi, futbol oynama adına saha zemini muhteşemdi. Uzun zamandan beri, Türkiye’deki sahaların hepsi birbirinden kötü. Futbol oynamaya karşı çıkan zeminler. Bu zemin süperdi. Beşiktaş taraftarına teşekkürler, görsel şov yaptılar. Futbolun bütün güzellikleri sergilendi. Beşiktaş, en formdaki takım. Geçen hafta 5 attılar. Biz defansif anlamda en güzel şekilde uyguladık. Fazla pozisyon vermeden 25-26. dakikadaki penaltıya kadar her şey güzeldi ama penaltıdan sonra bozuldu. Çok eksiğimiz var, futbolcularımızın bazıları idmansız. Milli ara bize ilaç gibi gelecek. Sevindirici taraf, defansif anlamdaki süreci doğru yürütüyoruz. Rey Manaj çok önemli ama ona bir türlü top getiremiyoruz, istediğimiz şeyleri tam anlamıyla yapamadık. Son dakikadaki golü saymıyorum, mağlup olduk. Beşiktaş’ı tebrik ediyor, Avrupa’da başarılar diliyorum. Biz de hazırlıklarımızı en iyi şekilde yaparak taraftarımızın istediği Sivasspor’u onlara izletmek istiyoruz” diye konuştu.