Avrupa Ligi'nde Ajax'a 4-0 yenilen Beşiktaş, endişeli geldiği Kayserispor deplasmanında Gedson Fernandes ve Ciro Immobile'nin iki golüyle 3-0 kazandı. Siyah beyazlılarda Gedson topu ağlara gönderirken sakatlandı.

UEFA Avrupa Ligi macerasına Ajax karşısında 4-0 yenilerek başlayan Beşiktaş, bu maçın yaralarını sarmak için Süper Lig’de Kayserispor karşısına çıktı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Burak Yılmaz yönetimindeki Kayserispor ise makus talihi yenmek istiyordu. Beşiktaş’ta ön tarafta rotasyon vardı. Kanatlarda Joao Mario ve Muçi yer alıyordu. Orta saha Gedson ve Ndour’a emanetti. 10 numarada Rafa Silva, en ileride Immobile başladı. Sağ bekte ise Milot Rashica maça başladı.

17. dakikada Kayserispor atağında sol kanatta topu taşıyan Cardoso’nun ceza sahası içerisine gönderdiği pasta topla buluşan Nazon’un şutunda, meşin yuvarlağı kaleci Mert Günok kontrol etti. 24. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Orta sahayı hızla geçen Rafa Silva’nın derinlemesine pasında ceza sahasına soldan giren Immobile’nin şutunda, top sol kale direğinin dibinden auta çıktı. İlk yarı golsüz tamamlandı.

Galatasaray tartışmalı sponsorluk anlaşmasını feshetti

İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha hızlı başladı. 56. dakikada Gedson Fernandes, Kayserispor savunmasından kaptığı topla kaleciyle karşı karşıya kaldı ve golü attı. Gedson yükselen formunu sürdürdü. Ancak oyuncu sakatlık yaşadıktan sonra 65. dakikada yerini Jean Onana’ya bıraktı. Karşılaşmada ikinci gol 78. dakikada geldi. Immobile’nin penaltı vuruşunu iyi değerlendirmesi sonucu durum 2-0’a geldi. Bu golün beş dakika sonrasında Kayserispor, Uduokhai’nin Nazon’a müdahalesi olduğunu tespit eden Atilla Karaoğlan’ın kararıyla penaltı kazandı. Ancak VAR incelemesi sonrası Uduokhai’nin müdahalesinin rakibi Nazon’a değil, takım arkadaşı Gabriel Paulista’ya olduğunu saptayan Karaoğlan kararını değiştirdi, penaltıyı iptal etti.

Karşılaşmanın sonuna 12 daha eklendi. Duraklamanın henüz ilk dakikasında Beşiktaş atağı gelişti. Rashica sağdan ortaladı, ceza alanı içinde bomboş kalan Immobile düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderip skoru 3-0’a getirdi. Immobile deplasmanda ilk kez gol attığı mücadelede duble yaptı. Beşiktaş maçı 3-0 kazandı. Siyah-beyazlılar altıncı maçında 16. puanını aldı. Kayserispor üç puanla 17. sırada kaldı.

Ciro Immobile, Opta’nın bu alanda veriye sahip olduğu 2007/08’den bu yana Süper Lig’de çıktığı ilk altı maçta beş gole ulaşan ilk Beşiktaş oyuncusu oldu. Bu sezon Süper Lig’de attığı 14 gole karşılık kalesinde dört gol gören Beşiktaş, altıncı maçlar itibarıyla 2000/01’den (+12) bu yana en yüksek gol averajını yakaladığı sezonu geçiriyor. Gedson Fernandes, Opta’nın detaylı analize başladığı 2014/15’ten bu yana gol attığı bir Süper Lig maçında %100 başarı oranıyla en fazla ikili mücadele kazanan Beşiktaş oyuncusu oldu. Gedson girdiği dokuz ikili mücadelenin tamamını kazandı. Karşılaşmanın ardından Burak Yılmaz istifa ettiğini açıkladı.

Kayserispor teknik direktörü Burak Yılmaz istifa etti

Beşiktaş’ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst “Zor bir maç oldu. Maçın başladığından beri Kayserispor, bire bir oynamayı isteyen bir görüntü verdi. İlk yarıda zorlandık. İkinci yarıda daha iyiydik. İlk gol çok önemliydi. Golden sonra maçı kontrol ettik ve alanları daha iyi kullandık. Önemli olan 3 puandı ve kazandık. Oyuncularımız ve taraftarımız için üzücü bir sonuçtan sonra gösterdiğimiz reaksiyon önemliydi. Taraftarımız bizim için çok önemli, onları bugün mutlu ettik. Önümüzdeki Frankfurt ve Gaziantep maçlarına hazırlanacağız” diye konuştu.

Bir yandan Beşiktaş bir yandan Kayserispor: Hedef yine hakem yine hakem

‘Biz fikstüre ağlamıyoruz’

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ise Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’a mesaj göndererek “Fikstür sözleri trajikomik. Puan kaybından sonra fikstür polemiği klasik oldu. Özellikle Beşiktaş bu yıl çok ciddi bir dezavantajlı konumda. Biz çıkıp ağlamıyoruz! Teknik heyet ve futbolcular bu işi yapmak için para alıyor. Fikstür yoğunsa UEFA Avrupa Ligi’ne çıkmasınlar, Türkiye Kupası’na PAF takım ile çıksınlar. Süper Lig’e odaklansınlar. Burada ağlamak için kimse iş yapmıyor! Herkes işini doğru yapsın!” dedi. Yücel “Ajax maçında kötü oynadık ve hak ettiğimiz bir yenilgi aldık. Bahanesini aramaya gerek yok! Her işte bir hayır vardır, daha 7 maç oynayacağız. Bunun telafisi olabilir. Eintracht Frankfurt maçında inşallah güzel bir sonuç alacağız” diye konuştu.