Süper Lig'de Kayserispor'un Gaziantep FK'yi ağırladığı maç 2-2'lik eşitlikle sona erdi. Ev sahibi ekipte goller Boa Morte ve Cardoso'dan gelirken konuk ekibin sayılarını Okereke'yle Kozlowski kaydetti. İki takım da haftalardır galip gelemiyor.

Süper Lig’de cumartesi gününün programı Kayserispor’un Gaziantep FK’yi ağırladığı gündüz maçıyla açıldı. Ligin dokuzuncu hafta maçında ilk anlar oldukça sakin geçerken 22’nci dakikada konuk ekip etkili geldi. Sağ kanattan topu taşıyan Sorescu’nun ceza sahası içinde topla buluşturduğu Okereke’nin şık dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Gaziantep FK deplasmanda öne geçti.

Kayserispor’un bu gole yanıtı hemen iki dakika sonra geldi. Rakip ceza sahasında pres yapan Cardoso sonuç aldı. Ndiae’den topu çalan Cardoso’nun içeriye çevirdiği topa kafayla vuran Boa Morte skoru eşitledi.

34’te ev sahibi ekip yine tehlike yarattı. Cardoso’nun bu kez sağdan yaptığı ortayı Mane kafasıyla indirdi. Bahoken’in yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda Dioudis topu iki hamlede kontrol etti.

İlk yarıda normal sürenin son anlarında Kayserispor kontratağa çıktı. Günün etkili ismi Cardoso’nun ceza sahası yayının hemen dışından yaptığı sert vuruşta top kale direğinin üstünden oyun alanının dışına çıktı. 45+1’de ise Gaziantep FK adeta ‘atamayana atarlar’ dedi ve ceza sahası içinde topla buluşan Kozlowski’nin yaptığı vuruşla durumu 2-1’e getirdi. Mücadelede soyunma odasına konuk ekibin tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

Maçın ikinci yarısı tempolu başladı. 57’nci dakikada Nazon’un şık topuk pasında ceza sahası içinde topa hareketlenen Cardoso’nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı ve skora yeniden denge geldi.

63’te yine Cardoso sağ kanattan gönderdiği topla Boa Morte’yi buldu ancak etkili şutta top direğin dibinden dışarı çıktı. Maçta normal sürenin son anları oynanırken ev sahibi ekip üstünlük golüne yaklaştı. Ceza sahası yayının hemen dışından kullanılan frikikte Kartal Kayra’nın şutunda meşin yuvarlak direğe de çarparak dışarı çıktı.

Uzatma diliminde başka pozisyon olmadı. Kayserispor ve Gaziantep FK 2-2 berabere kaldı. Böylece bu sezon ligde henüz galibiyetle tanışamayan Kayserispor’un hasreti sekiz maça çıktı. Gaziantep FK ise bu skorla birlikte puanını altıya yükseltti. Antep ekibi de altı haftadır üç puan alamıyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun operasyonuna Tahkim onay verdi: 12 hakem ve yedi gözlemciye veda