2023-24 sezonunun ilk karşılaşmasında Galatasaray ile kozlarını paylaşacak Kayserispor, Umut Bulut'un açtığı alacak davasını kaybetti. İç Anadolu kulübü Umut'a 1 milyon 161 bin Euro ve 545 bin 655 TL ödeyecek.

Umut Bulut ve Kayserispor’un yolları Aralık 2019’da ayrıldı. Eski milli futbolcu sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. Bulut, Kayserispor’dan alacağı 1 milyon 161 bin Euro ve 545 bin 655 liranın tarafına ödenmesi adına avukatları aracılığıyla dava açtı.

Kayseri 6’ncı İş Mahkemesi’nde görülen davada Bulut tarafı daha önce “Benim anlaşmam Euro üzerineydi. Kanun değişikliği aleyhime değerlendirildi” şeklinde ifade vermişti. Davanın önceki duruşmalarında Umut’la eş zamanlı olarak Kayseri forması giyen Muammer Yıldırım da tanık olarak dinlendi. Mahkeme Bulut’u haklı buldu, Kayserispor’un eski kaptanına 1 milyon 161 bin Euro ve 545 bin 655 ödemesine hükmedildi. Borçları nedeniyle transfer yasağı süren kulüp kararı İstinaf Mahkemesine taşıdı.

2018 yılında Süper Lig’de yeni bir düzenlemeye gidilmiş o dönem 5.2’ye sabitlenen kurla beraber Türk futbolcuların maaşlarının TL cinsinden ödenmesine karar verilmişti.

Süper Lig’de hasret bitiyor, uzun maraton başlıyor!