Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın selefi Berna Gözbaşı ile ilgili iddialarda bulunarak görevi barıkmasıyla sarı kırmızılı camiada kavga çıktı. Gözbaşı'dan yanıt gecikmedi: Yalan söylüyorsunuz, gerekirse yine geliriz.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, düzenlediği basın toplantısında “Bütün gelirler temlik altında, bu kulüp yönetilemez hale gelmiştir” diyerek 8 Eylül’de kongre aldığını ve aday olmayacağını söyledi. Başkan Çamlı, kulübün eski başkanı Berna Gözbaşı döneminde menajerlere ödenen 9,5 milyon Euro’luk miktara dikkat çekerek, “Benim toplam ödediğim menajerlik parası 2 transfer döneminde 317 bin Euro. Bu kulüpte 2,5 yılda ödenen menajerlik parası 9,5 milyon Euro arkadaşlar. Herkes ahlakıyla otursun, bu kulübe daha fazla ihanet etmesin” diye konuştu.

Asbaşkan Nurettin Açıkalın da Berna Gözbaşı’nı suçlayarak “Şu anda bizim Yapı Kredi Bankasına bir lira borcumuz yok, zaten alamayız da. Değil temlik, burayı ipotek etsek yine vermez. Bizim borcumuz yok ancak Berna başkan kendi şahsi borçlarını, buradaki alacağını devrettiği için biz Yapı Kredi Bankası ile karşı karşıyayız” dedi.

Kayserispor-Fenerbahçe geriliminde yeni perde: Kulübün anahtarı başkasında

Berna Gözbaşı: Gerekirse yeniden geliriz

Bu sözlerin ardından Kayserispor’un eski başkanı Berna Gözbaşı’dan konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Süper Lig’in ilk kadın başkanı olan Gözbaşı şunları söyledi: “Başarısızlığı iftiralarla örtmeyin! 9.5 milyon euro menejerlik bedelini belgesiyle ispatlayın, yapamazsınız çünkü bu da niceleri gibi yalan. Dürüst olup başarıya odaklanalım. Çalışmak ve emek vermek gerekir. Zamanında nasıl ki biz bu takımı küllerinden yeniden ateşledik ve başarılarıyla… Türkiye’nin en fazla konuşulan takımı yaptık, gerekirse yeniden gelir ve hak ettiği yere yeniden getiririz. Büyük Kayserispor taraftarının gönlü rahat olsun.”

‘Benim paramla mı başkanlık yapacaksınız?’

Deniz Postası’nın  ; Berna Gözbaşı’nın göreve geldiği ilk günlerde Kayserispor’un gelirleri üzerinde 52 milyon euro’luk temlik vardı. Gözbaşı, 70 tane sorunlu dosyayı çözüme kavuştururken takımı ligde tutmayı başardı. Bu dönemde kulübün gelirleri temlikli olduğu için kendi şirketin kredi limitini kullanarak Kayserispor’a nakit akışı sağladı. Ekonomik olarak zor duruma düşünce bazı alacaklarını tahsil etmek isteyen Berna Gözbaşı, bu kez de kulübün gelirlerine temlik koymayla suçlandı. Gözbaşı, kimseye kendi parasıyla başkanlık yaptırmayacağını, bütün gelişmelerin kamuoyu önünde adil ve şeffaf bir biçimde tartışılabileceğini söyledi. Gölbaşı şöyle konuştu: “Ben yine gelsem, bir icra kurulum olacak. Bu şekilde kulüp yönetilmez. Berna’nın parasıyla başkanlık yapacaklar. Benim paramla kimseye başkanlık yaptırmayacağım. İki yıllık temlik vardı ağzını açmayacaksın, neden şimdi çıkıp bunu söylüyorsunuz. Ben 6 milyon euro bağışladım. Benim paramla mı başkanlık yapacaksınız?”

Kayseri’de Ali Çamlı aday olmuyor