Avrupa'da Türk gecesi yaşandı. Ferdi Kadıoğlu, Abdülkadir Ömür, Bertuğ Yıldırım, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Orkun Kökçü sahne aldı. Kerem Aktürkoğlu, Benfica formasıyla gollerine devam etti. İşte Avrupa liglerinde yaşananlar...

Avrupa liglerinde cumartesi mesaisi birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Ferdi Kadıoğlu, Brigton formasıyla Chelsea’ye karşı ilk kez 11’de yer alırken 70 dakika sahada kaldı. Chelsea oyuncusu Cole Palmer bir yarıda dört gol atarak Premier Lig tarihine geçti. Manchester City art arda ikinci kez puan kaybederken Arsenal kendi evinde son anda kazandı. Almanya’da zirveyi yakından ilgilendiren maçta Bayern Münih ile Bayer Leverkusen yenişemedi. Juventus’ta Kenan Yıldız, Getafe’de Bertuğ Yıldırım, Hull City’de Abdükadir Ömür, Benfica’da Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu takımlarının maçlarına ilk 11’de başladı. İşte Avrupa liglerinde cumartesi günün yaşananlar…

Kerem Aktürkoğlu ‘Harry Potter’le sahnede

Portekiz Ligi’nin yedinci haftasında Benfica kendi sahasında Gil Vicente ile oynadı. Milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü maça ilk 11’de başlarken karşılaşmanın ilk golü 8’de konuk takımdan geldi. Felix Coreira’nın ağlara gönderdiği topla Benfica küçük bir şok yaşadı. Ancak daha sonra toparlanan ev sahibi 17’de kornerden gelen topa kafa vuran Nicolas Otamendi ile beraberliği yakaladı.

25’te sahneye Kerem Türkoğlu çıktı. Sağdan gelen ortaya harika bir kafa vuran milli futbolcu Benfica’yı 2-1 öne geçirdi. Kerem Aktürkoğlu ağlara gönderdiği topu klasikleşmiş Harry Potter hareketiyle kutladı. İlk yarı 2-1 ev sahibinin üstünlüğüyle bitti. 68’de oyundan çıkan Kerem Aktürkoğlu Portekiz liginde oynadığı üç maçta takımına iki gol iki asitle katkı verdi. 78’de Muhammed Zeki Emduni Benfica’yı rahatlatan golü attı. 90’da Florentino Luis, 90+4 Benjamín Rollheiser ağlara gönderdiği toplarla skoru 54-1’e getirdi ve karşılaşma böyle sona erdi. Portekiz’de yedi yedi yapan Sporting Lizbon 21 puanla liderliğini sürdürüyor. Benfica maç fazlası ile 16 puanla ikinci sırada bulunuyor. Bir maçı eksik Porto 15 puanla üçüncü durumda.

Ferdi Kadıoğlu ilk defa 11’de oynadı, Cole Palmer tarih yazdı

İngiltere Premier Ligi altıncı haftasında haftasında Chelsea, Stamford Bridge Stadyumu’nda Brighton’ı ağırladı. Konuk takımın Fenerbahçe’den transfer ettiği Ferdi Kadıoğlu ilk 11’de başladı. Milli futbolcu mücadelede 71 dakika sahada kaldı. Maça damga vuran isimse Londra ekibinden Cole Palmer’dı. İngiliz futbolcu, ilk yarıda 21, 28 (penaltıdan), 31 ve 41’de Brighton ağlarını havalandırdı. Palmer, Premier Lig tarihinde bir maçın ilk devresinde dört gol atan ilk futbolcu oldu. Brighton’da 7’de Georginio Rutter ve 34. dakikada Carlos Baleba’nın golleri 4-2’lik yenilgiyi engelleyemedi.

Manchester City yine berabere

Geçen hafta Arsenal ile son dakikada bulduğu golle berabere kalan Manchester City ise Newcastle United deplasmanındaydı. 35’te Josko Gvardiol Pep Guariola’nın takımını öne geçirdi. Ev sahibi 58’de penaltıdan Anthony Gordon ile buna yanıt verdi. Karşılaşma 1-1 berabere biterken Manchester ekibi üst üste ikinci kez puan kaybı yaşadı.

Arsenal 90+’da kazandı

Arsenal, evinde Leicester City’yi uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 4-2 mağlup etti. Gabriel Martinelli 20, Leandro Trossard 45+1, 90+4 ve Kai Havertz 90+9. dakikada attığı gollerle Arsenal’a zorlu müsabakada galibiyeti getirdi. Leicester City’nin gollerini ise 47 ve 63. dakikalarda James Justin filelere gönderdi.

Yeni lider Liverpool

Manchester City’nin puan kaybettiği haftada Liverpool lider olma fırsatını değerlendirdi. Wolverhampton deplasmanında 45+2’de Konate ile öne geçen Liverpool 56’da Nouri’nin ağlara gönderdiği topa engel olamadı. 61’de kazanılan penaltıda topun başına geçen Mo Salah maçın skorunu ilan etti. 2-1’lik galibiyetle puanını 15 yapan Liverpool liderliğe yükseldi. Wolves ise 1 puanda kaldı. Premier Lig’de günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle…

Brentford – West Ham United 1-1

Everton – Crystal Palace 2-1

Nottingham Forest – Fulham 0-1

Hull City’den dört dörtlük zafer

Abdülkadir Ömür karşılaşmada 72 dakika süre aldı.

İngiltere Championship yedinci hafta mücadelesinde Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City sahasında Cardiff’i konuk etti. Ev sahibi, 1-0 geriye düştüğü maçta sahasında rakibini 4-1 mağlup etti. Cardiff City, 18’de Robinson ile öne geçti. Cezayirli futbolcu Belloumi 22 ve 35’te attığı gollerle Hull City’nin dönmesini sağladı. 51’de Zambrano ve uzatma dakikalarında kazanılan penaltıda Bedia maçın skorunu ilan eden golleri attı. Milli oyuncu Abdülkadir Ömür ilk 11’de başladığı mücadelede 72 dakika forma giydi.

Beş gollü maçın galibi Inter

Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, deplasmanda Udinese’yi 3-2 yenerek Serie A’daki zirve mücadelesini sürdürdü. Konuk takıma galibiyeti getiren golleri 1’de Davide Frattesi ile 45+3 ve 47’de Lautaro Martinez attı. 35’de Christian Kabasele ve 83’te Lorenzo Lucca’nın filelere gönderdiği toplar Udinese’ye puan almak için yetmedi. Inter’de Hakan Çalhanoğlu, 90 dakika sahada kaldı. Puanını 11’e çıkaran Inter, Serie A’da ikinci sıraya yükseldi. 10 puanda kalan Udinese ise beşinci basamakta bulunuyor.

Kenan Yıldız’ın yüzü gülüyor

Kenan Yıldız’ın ilk 11 başladığı karşılaşmadaysa Juventus, Genoa deplasmanındaydı. Torino ekibi ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmayı ikinci yarıda çözdü. Thiago Motta’nın öğrencileri, 48’de penaltıdan ve 55’te Dusan Vlaovic’in golleriyle iki farklı öne geçti. 89’da Francisco Conceicao’nun ağlara gönderdiği top maçın skorunu 3-0 olarak ilan etti. Kenan Yıldız sahada 74 dakika kaldı. Üç beraberliğin ardından üç golle üç puan alan Juventus puanını 12’ye çıkardı ve maç fazlasıyla 11 puanlı Torino’yu geçerek lider oldu. Günün diğer maçındaysa Bologna ile Atalanta 1-1 berabere kaldı.

Bertuğ Yıldırım 11’de başladı, Getafe ilk kez kazandı

LaLiga’nın sekizinci haftasında milli futbolcu Bertuğ Yıldırım’ın formasını giydiği Getafe, sahasında Alaves’i ağırladı. Getafe’de Bertuğ ilk 11’de sahaya çıktı. Alfonso Perez Stadyumu’nda maçta ev sahibi, Mauro Arambarri’nin 42 ve Luis Milla’nın 58’de attığı gollerle rakibini 2-0 yendi. Bu sonuçla Getafe ilk galibiyetini elde etti.

Barcelona’da seri sonu

Şampiyonlar Ligi’nde Monaco’ya 2-1 yenilen Barcelona İspanya Ligi’nde ilk yenilgisini Osasuna deplasmanında aldı. LaLiga’ya yedide yedi ile başlayan Katalan takımı ilk yarıda Osasuna’nın Ante Budimir ve Bryan Zaragoza ile bulduğu gollere engel olamadı. Barcelona 53’te Pau Victor ile farkı bire indirdi. 72’de ev sahibinden Ante Budimir kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü penaltıdan attı. Abel Bretones Cruz, 85’te Osasuna’nın dördüncü golünü attı. Barcelona’da oyuna sonradan dahil olan Lamine Yamal ise 89’da attığı golle maçın skorunu belirledi: 4-2. Bu yenilgiye rağmen Katalan takımı 21 puanla sekizinci haftayı lider bitirmeyi garantiledi. Bir maçı eksik Real Madrid’in 17 puanı bulunuyor.

LaLiga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Rayo Vallecano – Leganes 1-1

Real Sociedad – Valencia 3-0

Bundesliga’nın zirve maçında kazanan yok

Bundesliga’da ilk dört maçını kazanan lider Bayern Münih, son şampiyon Bayer Leverkusen’i Allianz Arena’da ağırladı. Konuk takım 31’de Andrich ile öne geçti. Bayern Münih ise 39’da Pavlovic’in harika vuruşuyla bu gole yanıt verdi. Karşılaşmada ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonuçla yeni sezonda ilk kez kayıp yaşayan Bayern Münih 13 puanla liderliğini sürdürdü. Leverkusen ise 11 puanlı Leipzig’in arkasında 10 puanla üçüncü sırada yer aldı. Almanya’da alınan sonuçlar şöyle…

Mainz – Heidenheim 0-2

Wolfsburg – Stuttgart 2-2

Freiburg – St Pauli 0-3

Leipzig – Augsburg 4-0

Mönchengladbach – Union Berlin 1-0

Galatasaray’da ‘çift forvet’le başlayan rüya kabusla bitti