Benfica ve milli takımda sergilediği başarılı performansla Portekiz basınının manşetlerini sık sık süsleyen Kerem Aktürkoğlu bir kez daha gazetenin ilk sayfasında yer aldı. Record bu kez Kerem'i futboluyla değil duyarlılığıyla manşete taşıdı.

Sezon başında Galatasaray’dan Portekiz ekibi Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu hem yeni takımında hem de ay yıldızlı forma altında sergilediği başarılı performanslarla sık sık Portekiz spor basınında gündemin ana maddesi haline dönüşmüştü. Kerem bu kez oyunuyla değil insanlığıyla öne çıktı, Record gazetesi başarılı futbolcunun Filistin ile ilgili mesajını manşete taşıdı.

En başından beri İsrail’in Filistin’e saldırılarına tepki gösteren, bu konu hakkında sık sık mesaj paylaşan ve geçen sezon Galatasaray’la kazandığı şampiyonluk sonrası kutlamalara Filistin kefiyesi takarak çıkıp Hakim Ziyech’in açtığı Filistin bayrağıyla da kameralara poz veren başarılı oyuncu Portekiz’e gittikten sonra da konu hakkında sergilediği duyarlılığı sürdürdü.

Kerem sosyal medya hesabından bu mesajı paylaştı.

Kerem geçen gün sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce dillerinde bir mesaj paylaşarak şu sözleri sarf etti:

“Herkesin temkinli yaklaşılması gerektiğini söylediği bir konu olduğunun farkındayım, duyuyorum. Ama duyduklarım sadece onlar değil. Bir halkın çaresiz çığlığı; ölen çocukların, sivillerin maruz kaldığı katliam. Bazen evlerinde, bazen ibadet alanlarında, bazen de yardım bekledikleri hastanelerde. İsrail ile Filistin arasında tarih boyunca birçok şey yaşanmış olabilir ancak şu an gördüğüm, bir milletin yok edilmek üzere olması. Bunu biliyorum ve buna sessiz kalamıyorum. Yukarıda saydıklarımı kınamayacak kimse var mı? Böyle bir dehşet karşısında her şey yolundaymışçasına hayatımıza devam etmek ne kadar mümkün? Bu katliam durmalı, çocuklar yaşamalı, aileler mutlu olmalı. Artık yeter!”

Record gazetesi manşete çekti: Katliam durmalı!

Kerem Aktürkoğlu Record’un manşetinde yer aldı.

Portekiz spor basınının önemli gazetelerinden Record da Kerem’in bu mesajını manşetten okurlarına taşıdı. Gazetenin ilk sayfasını boydan boya Kerem’e ayıran basın organı milli futbolcunun “Bu katliam durmalı” sözlerini büyük puntolarla yazdı.

Kerem’in paylaşımı sosyal medyada da çok fazla etkileşim aldı. Milli futbolcunun X’ten yayınladığı mesal 8 milyondan fazla kullanıcıya ulaşırken 30 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı, 150 binden fazla beğeniyle 5 bine yakın yorum aldı.

Kerem’in açıklaması yabancılar tarafından da destek gördü. Yapılan yorumlar arasında, “Soykırıma karşı konuşan bazı futbolcular kadro dışı bırakıldı. Dolayısıyla Aktürkoğlu’nun açıklaması cesur. Soykırımın sona ermesi için savaşmaktan korkmamalıyız!” ifadeleri yer alırken, bir başka yorumda “Aktürkoğlu yetenekli bir oyuncu ama bugün onun aynı zamanda cesur olduğunu da keşfettik. İsrail’in Filistin ve Lübnan’a karşı savaşının sona ermesi ve Orta Doğu’da barış için çok güzel” notu düşüldü.

Başka bir yorumda ise “Harika bir oyuncu ve her şeyden önce harika bir adam, en önemli şey bu!” denilirken, bir diğer yorumda ise “Bu adama saygım var. Kariyerinde başarılar dilerim. Ezilenlerin hakkını savunduğun için teşekkürler” ifadeleri kullanıldı. Başka bir yorumda da “Normal bir insan, günümüzde bulunması çok nadir biri” şeklinde görüş belirtildi.

Benfica’nın başı savcılıkla belada, üç yıl men cezası gündemde

Öte yandan Kerem’le birlikte bir diğer milli yıldız Orkun Kökçü’nün de formasını giydiği Benfica’yla ilgili A Bola gazetesi önemli bir iddia ortaya attı. Habere göre Portekiz’deki bakanlık ve savcılık Benfica’daki yolsuzluk ve vergi kaçakçılığı iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

Kulübün soruşturma sonrası suçlu bulunması halinde altı aydan üç yıla kadar spordan men edilmesi gündeme gelecek. Benfica hakkındaki davanın rüşvet, şike ve yargı sistemini etkilemeye yönelik girişim iddialarıyla ilgili olduğu bildirildi.

Portekiz’de Benfica depremi: Üç yıl men tehlikesi