Victor Osimhen ismiyle tüm Avrupa futbolunun dikkatini çeken Galatasaray'da bir de ayrılık yaşandı. Kerem Aktürkoğlu Portekiz ekibi Benfica'ya transfer oldu.

2 Eylül 2020. Yani bundan tam dört sene önce. Kerem Aktürkoğlu Galatasaray’da ilk idmanına çıktı. O günden sonra yaşananları tarih yazdı. Kaptanlık mertebesine kadar yükseldiği Galatasaray’da kimi zaman taraftarın sevgilisi olurken son dönemlerde olduğu gibi çoğu zaman eleştiri oklarının da hedefindeydi Kerem. 2021-22 sezon öncesinde Brezilyalı savunmacı Marcao saha içinde ona saldırdığında dahi kamuoyunun yüzde yüz desteğini ardına alamadı. Dönemin teknik direktörü Fatih Terim’in kriz yönetimi belki de bugün Galatasaray’a 11 milyon euro kazandırdı.

Kerem dört sezon geçirdiği, neredeyse her sezonunda çift hanede skor katkısı sunduğu ve son iki sezonki şampiyonluklarda büyük pay sahibi olduğu Galatasaray’da yolun sonuna geldi. 2017’de halı sahalardan görüntüleri paylaşılan ve Türk futbolunun zirvesine yolculuğu çetrefil yollardan geçen oyuncu 24 Erzincanspor’dan bedelsiz olarak kadroya katılmıştı. Kerem iki Süper Lig ve bir Türkiye Süper Kupası zaferleri yaşadığı Galatasaray’da 179 maça çıktı, 46 gol atıp 42 asist yaptı. Harry Potter gol sevinciyle ikonik bir hale gelen Kerem özellikle 2022-23 sezonu şampiyonluğunda Mauro Icardi ile kurduğu bağ ile büyük rol oynadı.

Kerem Aktürkoğlu kaptanlığı elinden alınsa da gollerini sıralama devam ediyor

Oyuncu 2024-25 sezonu başında büyük polemiklerin ortasında kaldı. 5-0 kaybedilen maçın devre arasında soyunma odasında oyundan çıkarılacağını öğrenince büyük tepki verdiği iddiası yayıldı. Bu olayın ardından hem taraftar hem yönetim Kerem hakkında arkasında duran tavır ortaya koymadı. Kerem’den kaptanlık pazubandı alınırken o gollerine ve takıma skor katkısı yapmaya devam ediyordu. Ancak kulüple bağları artık kopma noktasına gelmişti. Şansını Avrupa’da denemek istiyordu. Rusya’nın Spartak Moskova takımından gelen teklife çok sıcak bakmadı. Ancak Portekiz’de transferin son gününde Benfica devreye girdi. Kerem 11 milyon euro bonservis karşılığında beş sene boyunca Portekiz’de forma giymek üzere Türkiye’den ayrıldı. Oyuncu milli takım kampından izin aldı ve sağlık kontrollerinden geçmek, ardından onu Portekiz kulübüne bağlayacak sözleşmeye imza atmak üzere Lizbon’a doğru yola çıktı.

Benfica’daki ikinci Türk

Kerem Aktürkoğlu bu transferle Benfica forması giyecek ikinci milli futbolcu olacak. Geçen sezon Benfica, Feyenoord’dan Orkun Kökcü’yü 30 milyon euro gibi kulüp rekoru bir bedelle kadrosuna katmıştı. Artık Kerem ve Orkun Benfica’nın başarısı için beraber top koşturacaklar. Öte yandan Sports Digitale’in aktardığı bilgiye göre Benfica, Kerem’in bonservis bedelini 60 milyon euro olarak belirledi.

Dünyanın en değerli dördüncü santrforu Galatasaray’a doğru: Victor Osimhen!