Kerem Aktürkoğlu dört sezon formasını giydiği Galatasaray'dan Benfica'ya transfer oldu. Milli arada gerçekleşen transfer sonrası oyuncu kulübüne veda etti ve bir veda mesajı yayınladı.

Galatasaray dört yıl önce 24 Erzincanspor forması giyen Kerem Aktürkoğlu adında bir gençle anlaştı. O gencin kulübün kazanacağı iki şampiyonlukta ana faktör olacağını kimse düşünemezdi. 25 yaşındaki futbolcu günbegün kendini geliştirdi ve Galatasaray için vazgeçilmez oyunculardan birine dönüştü.

Kerem bu süre içinde takımıyla 179 maça çıkarken 46 gol atıp 42 asist yaptı ve son derece iyi bir skorer kanat olduğunu kanıtladı. Pres oyununda da takımının taşıyıcı güçlerinden olan Kerem çalışkan yapısıyla savunmaya düzenli olarak yardım eden bir oyun tarzına sahipti. Özellikle 2023-24 sezonunda kendi pozisyonuna Wilfried Zaha eklemesinin yapılması sonrası 10 numaraya kaydırılan ve pozisyonu olmayan yerde gayet iyi performans veren oyuncu 37’lik yıldız Dries Mertens’in belki de sezon sonuna diri girmesini sağladı.

Kerem gibi…

İki Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra Süper Kupa sevinci de yaşayan oyuncu 2024-25 sezonuna kulübüyle yaşadığı sorunlarla girdi. Taraftar tarafından en ufak olumsuzlukta protesto edilen oyunculardan olan Kerem Süper Kupa maçının devre arasında oyundan alınacağını öğrendiğinde soyunma odasında bu karara tepki gösterdi. Durum basına yansıdı. Taraftar ve kulüple iyiden iyiye arası açılan oyuncunun kaptanlık pazubandı alındı. Zaten ismi yurtdışından birçok takımla anılan oyuncunun gidişi iyiden iyiye haber oldu. Kerem Portekiz’de transferin son günü olan 3 Eylül’de Benfica ile anlaştı. Aynı gün Victor Osimhen’in transfer edilmesiyle Kerem’in gidişi tıpkı takımdaki iyi performansı gibi gölgede kaldı.

Portekiz’de gündem Kerem Aktürkoğlu

Ancak oyuncu kendini Milli Takımın İzmir’deki İzlanda maçında hatırlattı. Kerem öyle iyi bir futbol oynadı ki belki de attığı üç gol ve yaptığı hat-trick ufak bir ayrıntı olarak kaldı. Kerem Galatasaray kariyerinin ilk hat-trick’ini de Gürsel Aksel Stadyumu’nda yapmıştı. Oyuncu Türkiye’deki futbola bu şovla veda etti. Kerem için tribünlerde “Seni özleyeceğiz Kaptan” pankartları açılmıştı. Uğruna harcanan 12 milyon euro’luk bonservis bedeli “az” olarak nitelendiriliyordu. Benfica Kerem için 60 milyon euro’luk serbest kalma bedeli belirlemişti. İzlanda maçından sonra şüphesiz en mutlu taraf Benfica taraftarlarıydı.

Kerem içinse artık Galatasaray’a veda zamanıydı. Oyuncu Florya’ya gitti, takım arkadaşlarıyla ve kulüp personeliyle vedalaştı. Tüm camiaya bir sosyal medya paylaşımıyla selam yolladı ve şunları söyledi: “Ne kadar zor olabileceğini tahmin edebiliyordum; ama Lizbon’a gitmeden önceki son günümü evimde geçirmek, Florya’da birlikte büyüdüğüm insanları görmek, onların dualarını ve iyi dileklerini alarak çıkmak istedim yeni yoluma… Benimle beraber olan herkese bir kez daha teşekkür ederim. Galatasaray için sayısız fedakârlık yapan, ailelerinden çok bizleri gören, Florya’nın gizli kahramanları… Sizin hakkınızı ödeyemem, hepinizin üzerimde ayrı ayrı emeği var; sizi çok seviyorum. Kendinize iyi bakın.”