Millilerin İzlanda deplasmanındaki ilk galibiyeti tattığı maçta Kerem Aktürkoğlu bir gol ve bir asist üreterek kilit rol oynadı. Yıldız futbolcu İzmir'deki İzlanda maçında da kariyerinin milli forma altındaki ilk hat-trickini yapmıştı.

Türkiye’nin İzlanda deplasmanında sert hava koşulları ve buzlu zeminde oynadığı maça en ileri uçta başlayan Kerem Aktürkoğlu karşılaşmanın kırılma anında yine sahne aldı. 83’üncü dakikada Andri Gudjohnsen’in kaydettiği gol sonrası 2-2’ye gelen maçta krizi çözme işi bir kez daha Kerem’e düştü. Galatasaray’da iyi başladığı sezonu Benfica’da farklı bir seviyeye taşıyan 25 yaşındaki milli futbolcu, İzlanda deplasmanında dakikalar 88’i gösterirken tüm enerjisini sahaya yansıtıp rakip kaleciye yaptığı pres sonrası topu Arda Güler’e kazandırdı ve takımının yeniden öne geçtiği sekansta aslan payının sahibi oldu.

3-2’nin ardından hücumlarını sürdüren ‘Bizim Çocuklar’ arasından maçın skorunu belirleme görevi de yine Kerem’e düştü. Plase vuruşlarındaki kalitesiyle dikkat çeken milli futbolcu 90+5’te ayak içiyle uzak doksana harika bir kesme vuruş yaparak rakip fileleri havalandırdı. Kerem’in muazzam golüyle milliler İzlanda deplasmanından 4-2’lik skorun yanı sıra üç puanla ayrıldı.

Aynı Kerem sezon başı Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olduktan kısa süre sonra ay-yıldızlı forma altında İzmir’de oynanan maçta İzlanda’ya karşı ilk 11’de süre almıştı. Gürsel Aksel Stadı’nda yine biri ceza sahası dışından plaseyle olmak üzere üç gol atıp hat-trick yapan yıldız golcü 3-1’lik galibiyetin başrolünde yer almıştı.

Kerem’in milli forma altında süre aldığı 38 maçta 10 golü var.

Montella yönetimindeki A Milli Takım yeni ilkler yaratmayı sürdürdü