Galatasaray'ın deneyimli orta saha oyuncusu Kerem Demirbay'a UEFA'ya konuştu. Demirbay, hedeflerinden bahsederken Türkiye'deki yaşantısından da söz etti.

Galatasaray’ın 2023 yazında kadrosuna kattığı ve geçen sezonki şampiyonlukta önemli katkısı olan Kerem Demirbay, UEFA’ya konuştu. Demirbay Türkiye’ye gelmesi konusunda “Galatasaray’ı küçüklüğümden beri biliyorum. Avrupa şampiyonu olduğumuzda 6-7 yaşımdaydı. Abimler beni kaç kere sokağa çıkardı. Coşmamızı sağlardı Galatasaray. Futbolu Almanya’da öğrendim, orada doğdum büyüdüm. Ben Türk olarak büyüdüm. Dedem büyüğümüz, ellerinden öperim, dedemin kucağında büyüdüm. Ev Türk’tü yani, mahallemize Küçük İstanbul denirdi. Komşular falan hep Türk’tü. İçim dışım Türk” dedi.

Demirbay “Hayalimde küçüklüğümden beri Türkiye’de oynamak vardı. İlla burada oynayayım. Geniş bir aile de kurmak istiyordum, baba olayım. Şükür oldu her şey. Avrupa’da en büyük takım Galatasaray, Türk takımı olarak, en başarılı takım Galatasaray. Bu ister istemez tabii ki dokunuyor insanlara, buraya girdiğinde hissiyatını alıyorsun. Bizim farkımız biz büyük bir aileyiz. Aile her zaman kazanır. Beraber kazanırsan her zaman kazanırsın. Hayatın gerçeklerinden biri bu” diyerek sözlerine devam etti.

Deneyimli isim “Öncelikle Türk Milli Takımı için oynamayı denedim, her şeyi yaptım, nasip değildi. Ben Türkiyeme, ülkemize bir borcum var. Ben bunu geri ödemek istiyorum. Avrupa’dan kupa alarak, şampiyon olarak ödeyebilirim. Milletimize, Türkiye’ye yakışanı kupadır” diyerek sözlerini noktaladı.

2023-24 sezonu başında Galatasaray’a imza atmadan önce kariyerinin tamamını Almanya’da geçiren Kerem Demirbay, bu sezon toplam 12 maçta süre aldı. Cimbom formasıyla bir Süper Lig ve bir Süper Kupa zaferleri bulunan oyuncu söz konusu 12 maçta iki asist yaptı.

Tarih yazarı Galatasaray

Batshuayi: Okan Buruk üç dört sene beni aradı

Galatasaray’ın geçtiğimiz yaz Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra transfer ettiği Belçikalı golcü Michy Batshuayi de konuştu. Batshuayi “İlginç olan şey, Okan Buruk ile 3 ya da 4 sezondur konuşuyor olmamdı. Her yaz FaceTime üzerinden görüşürdük. Kendi kendime ‘Şimdi ta zamanı, yapalım’ dedim. Bana ne kadar güvendiğini, ne kadar istediğini gösterdi. Bir teknik direktörün bir oyuncuyu 3-4 yaz üst üste araması alışıldık bir durum değildir. Ben de kendime bu yüzden doğru zaman dedim. Bu kararımdan pişman değilim” dedi. 31 yaşındaki isim bu sezon 13 maçta dört gol atıp iki asist yaptı.