Belçika'nın Fransa'ya 1-0 yenilerek Euro 2024'e veda etmesinin elenmesinin ardından basın toplantısı gergin anlara sahne oldu. Kendisine sorulan soruya kızan Kevin de Bruyne gazeteciye 'Aptal' dedi.

Belçika dün akşam oynanan maçta Fransa’ya 1-0 yenilerek son 16 turunda elendi ve Euro 2024 turnuvasına veda etti. Her iki takımın da kötü performans ortaya koyduğu mücadelede takımlar kaleye gitmekte zorlandı. Fransa 85. dakikada savunma oyuncusu Jan Vertonghen’in kendi kalesine attığı golle maçı 1-0 kazandı ve Belçika’yı turnuvanın dışına itti.

Maç sonu basın mensuplarının karşısına çıkan Kevin De Bruyne “Yazık oldu. Bir planımız vardı ve planı oldukça iyi uyguladık. Kaliteleriyle topa daha fazla sahip olacaklarını biliyorduk. Çok olmasa da bizim de pozisyonlarımız vardı. Onların golü gelene kadar planımız iyiydi. Sonra karşılık vermek için çok az zamanımız vardı” dedi. Belçika kaptanı konuşmasına şöyle devam etti: “Elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Bugün daha defansif bir pozisyonda oynadım ve takıma yardım etmek için elimden gelen her şeyi yaptım, ancak şansımı değerlendirememiş olmam utanç verici. İstediğimiz bu değildi ama favorilerden biri olmamamıza rağmen Slovakya maçında kendimizi hayal kırıklığına uğrattığımızı düşünüyorum.”

Bir gazetenin “Belçika’nın altın jenerasyonunun hiçbir şey kazanamaması hakkında ne düşünüyorsun?” sorusuna sinirlenen Bruyne “Sence İspanya, Fransa, Almanya ya da İngiltere altın jenerasyona sahip değil mi? Aptal” yanıtını verdi.

Fransa ‘Devam’ Belçika ‘Tamam’ dedi

Ronaldo ağladı, Costa kurtardı… Çeyrek final Portekiz’in