Süper Lig'e yükselmek için play-off'ta mücadele edecek Kocaelispor'da teknik direktör değişikliği yaşandı. Sezona takımın başında başlayıp şubat ayında görevinden ayrılan Ertuğrul Sağlam yeniden Kocaelispor'la sözleşme imzaladı.

Kocaelispor’da play-off öncesi hareketli anlar yaşandı. Ligin son haftasında iç sahada Sakaryaspor’a 2-0 mağlup olup sıralamada altıncılığa oturan yeşil-siyahlılarda teknik direktör Mustafa Gürel’le yollar ayrıldı. Ligin 24’üncü haftasında Ertuğrul Sağlam yerine takımın başına getirilen Gürel üçüncü sırada devraldığı takımıyla üç galibiyet, üç beraberlik ve beş yenilgi yaşayarak sezonu altıncı sırada bitirebildi. Kulüpten yapılan açıklamada “Yönetim kurulumuz Sakaryaspor maçı sonrası acil toplanmış, teknik direktörümüz Mustafa Gürsel ile yollarımızı ayırma kararı alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Ertuğrul Sağlam geri geldi

Kocaelispor’da teknik direktörlük görevine ise bir önceki çalıştırıcı Ertuğrul Sağlam getirildi. Mevcut sezonun başında takımıyla çalışmaya başlayan Sağlam’ın görev aldığı 23 maçta Kocaelispor; 13 galibiyet, dört beraberlik ve altı yenilgi yaşamıştı. Kulüp o dönem 22’nci haftada Boluspor’la berabere kalıp 23’üncü haftada evinde Şanlıurfaspor’a kaybedince Ertuğrul Sağlam’la yollar ayrılmıştı. Devamında yaşanan teknik adam değişikliği gidişatı daha da kötüye sürükleyince Kocaelispor yönetimi ipleri tekrar Ertuğrul Sağlam’a teslim etme kararı aldı. Bu yöntem Fenerbahçe’nin daha önce yaptığı Vitor Pereira ve İsmail Kartal hamlelerine benzetildi.

Kariyerinde Bursaspor’un başında Süper Lig şampiyonluğu da bulunan tecrübeli teknik adam Sağlam’la bir buçuk + bir yıllık anlaşmaya vardığını açıklayan Kocaelispor, play-off çeyrek finalinde Çorum FK deplasmanına çıkacak. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki ilk maç 16 Mayıs Perşembe günü saat 20:00’de oynanacak.

Nefesler tutuldu… 1. Lig’de düğüm çözüldü