Paris Olimpiyat Oyunları Tenis branşı tek erkekler final maçında Novak Djokovic kuvvetli rakibi Carlos Alcaraz'ı 7-6 ve 7-6'lık iki setle geçip altın madalyayı boynuna taktı ve kariyerinde eksik kalan olimpiyat altınını da tamamladı.

10 Avustralya Açık, yedi Wimbledon, dört Amerika Açık, üç Fransa Açık… Novak Djokovic 24 kezle tek erkeklerde tarihin en fazla grand slam kazanan sporcusu. 2024 yılına istediği gibi başlayamayan ancak Paris’e kariyerindeki tek büyük eksik olan Olimpiyat altın madalyasını almak için formda gelen Nole bunu Philippe Chatrier’de başardı.

Deneyimli isim finalde İspanyol raket Carlos Alcaraz ile karşılaştı. 37 yaşındaki Djokovic olimpiyat tarihinde final oynayan en yaşlı, 21 yaşındaki Carlos Alcaraz ise en genç tenisçi oldu. Ayrıca bu ikili daha önce son iki Wimbledon finalinde karşılaşmışlar, maçlardan birini Nole diğerini Alcaraz kazanmıştı.

Kariyerinde toplam 428 hafta dünya 1 numarasında kalan, 9 Masters turnuvasının tamamını kazanan (toplamda 40 şampiyonluk) Nole daha önce bronz madalya ile yetindiği olimpiyata bu kez kesin altın hedefiyle gelmişti. Ancak Alcaraz da Nadal’dan aldığı bayrağı layıkıyla taşımak için Paris’teki toprak kortta yerini aldı. Hal böyle olunca büyük çekişme yaşandı. İlk sette iki raket de servisinde gayet iyi performans sergiledi. 6-6’dan sonra tie-break’te de durum bir süre böyle devam etti, ancak 4-3 öne geçtikten sonra arkasına bakmayan Nole ilk seti hanesine yazdırdı.

Büyük çekişme ikinci sette de sürdü. Carlos Alcaraz da Novak Djokovic de rakiplerinin servisini kırmaya ne kadar yaklaştılarsa da iyi geri dönüş aldılar ve başarılı olamadılar. Paris’teki tenis severler bir kez daha tie-break izlemek durumunda kaldı. Nole bu kez rakibinin direncini kaybettiği ikinci puandan sonra kırdı ve 6-2 ile sonuca uzanarak altın madalyayı boynuna takan taraf oldu.

Maç boyunca yalnızca 25 basit hatayla oynayan Nole’ye karşılık Alcaraz 33 basit hata yaptı ve belki de bu ufak fark kazananı etkiledi. Öyle ki ne servis karşılamada ne de ace’lerde iki güçlü raket birbirlerine gözle görülür bir fark yaratabilmişlerdi. Nole altın slam’i tamamladıktan sonra normal olarak büyük bir sevinç yaşadı. Nole, Steffi Graff, Andre Agassi, Rafael Nadal ve Serena Williams’tan sonra tüm slam’lerle beraber olimpiyat altını da alan beşinci tenis sporcusu oldu.