Barcelona, Manchester City ile sezonu 3 kupa ile tamamlayan Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ı transfer ettiğini duyurdu. Gündoğan'ın serbest kalma bedeli 400 milyon euro oldu.

Manchester City’nin Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan, Pep Guardiola’nın Premier Lig takımına ilk yaptığı transfer oldu. Mavili formayla 300’ün üzerinde maça çıktı. Kaptanlığa yükbeldi. Sezonu Premier Lig, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırarak bitirdi.
Guardiola ve Manchester City onunla devam etmek istiyordu. Ancak o yeni bir maceraya yelken açtı. Artık İlkay Gündoğan Xavi’nin Barcelona’sı için ter dökecek.

Bir hasret böyle sona erdi: Manchester City Avrupa’nın en büyüğü

Katalan takımından yapılan açıklamada İlkay Gündoğan ile 30 Haziran 2025’e kadar geçerli, bir yıl uzatma opsiyonlu sözleşme imzalandığı açıklandı. Fukbolcunun serbest kalma bedeli 400 milyon euro olarak belirlendi. Barcelona, sezonun ilk transferi olan İlkay Gündoğan için şunları yazdı: “Gol ile özdeşleşen orta saha oyuncusu İlkay, İngiltere’ye gittiği 2016-2017 sezonundan itibaren 60 gol atarak, Kevin de Bruyne (80) ve Bruno Fernandes’in (64) ardından İngiliz liginde en fazla gol atan orta saha oyuncusu oldu. Barcelona’da forma giyen 18. Alman futbolcu olacak. Hem Manchester City hem de Barcelona formasını giyecek 13’üncü oyuncu olan İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra Barcelona’ya gelen ikinci futbolcu.”

Dünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

2004’te Deco, Porto ile Şampiyonlar Ligi kupasını kazandıktan sonra Barcelona’ya transfer olmuştu. İspanyol basını, İlkay Gündoğan’ın Barcelona’dan sezon başına brüt 10 milyon euro kazanacağını yazdı.