Galatasaray geçtiğimiz akşam Letonya temsilcisi Rigas Skola karşısında 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalarak iki puan bıraktı. Bu sonuç sürpriz olarak değerlendirilirken Hollanda basını da adeta kutlama manşetleri attı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta karşılaşmasında Rigas Skola ile karşılaştı. Bu maç 2-2 berabere bitti. Rigas Skola Avrupa kupalarındaki ilk puanına uzanırken yalnızca Letonya veya Türk basını değil tüm Avrupa basını bu sonucu şaşkınlıkla karşıladı. Letonya ekibi turnuvaya katılırken bir puan alması dahi sürpriz olarak nitelendiriliyordu. Buraların deneyimsiz ekibi söz konusu puanı Galatasaray’a karşı üstelik 2-0 geri düştüğü maçta aldı.

Cimbom adına perdeyi Dries Mertens 12. dakikada açınca nispeten rahat bir maç olacağı izlenimi uyandı. 38’de Yunus skoru 2-0 yapınca Cimbom iyiden iyiye rahatladı. Ancak 40. dakikada Letonya temsilcisinden yanıt geldi. İkinci yarının dokuzuncu dakikasında Galatasaray’ı şoka uğratan ikinci gol de gelince işler sarpa sardı. Sarı-kırmızılılar bir türlü istedikleri tehlikeleri yaratamadılar ve maç 2-2 bitti. Letonya takımı karşılaşma sonrası bu beraberliği taraftarlarıyla doyasıya kutladı.

Çek bir Letonya 2: Galatasaray’a Riga’da soğuk duş

Söz konusu kutlamanın yankıları Letonya basınının manşetlerine de yansıdı. Letonya kaynaklarından Delfi “Türk devine karşı heyecan veren beraberlik” derken “3 Ekim Perşembe günü Letonya futbol şampiyonu RFS, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci maçında Daugava Stadyumu’nda, şampiyonluk kazanan Türk kulübü Galatasaray ile 2-2 berabere kalarak sansasyon yarattı” diyerek maçı okuyucularına aktardı.

Apollo ise “Türk devi karşısında iki gol” derken “Letonya futbol şampiyonu FK RFS, UEFA Avrupa Ligi’nde Daugava Stadyumu’nda Türk devi Galatasaray karşısında iki gol atarak beklenmedik bir beraberlik elde etti. Türk takımı maçın başında daha çok atak yaptı ancak beş dakika sonra RFS de kaleyi bulan şutlar buldu” sözlerini okuyucularına aktardı. Jauns “RFS, Galatasaray’ı şoke etti, Türk taraftarları susturdu” diyerek aktardığı haberine “Muhteşem! RFS, güçlü Galatasaray’ı şok etti ve Türk seyircisini susturarak 0:2’lik tarihi bir beraberlik kazandı! RFS, UEFA Avrupa Ligi’nde Perşembe günü Riga’da oynanan maçta turnuvanın favorilerinden Türk kulübü Galatasaray İstanbul ile 2-2 (1:2) berabere kaldı” cümlelerini ekledi.

Letonya kaynaklarından Lsm ise “300 milyon euro’luk takım orta yapmaktan başka bir şey yapmadı” diyerek haberi aktarırken “RFS, 3 Ekim Perşembe günü Avrupa Ligi’ndeki ilk iç saha maçını oynadı ve yaklaşık 300 milyon avro değerindeki Türkiye şampiyonu Galatasaray’ı İstanbul’da ağırladı. Konuk ekip ilk yarıda 2-0 öne geçmesine rağmen Letonya kulübü karakterini ortaya koyarak geri döndü ve sıralamadaki ilk puanını aldı” sözlerine yer verdi.

‘Buruk’ acılara devam…

İtalya’dan Tuttomercato “Galatasaray’a çelme” başlığını kullanırken Almanya’dan Kicker “RFS sürpriz şekilde Galatasaray’a meydan okudu” deyip maçtan “Galatasaray’da yüzler asık. Türkiye şampiyonu, sezonun ikinci Avrupa Ligi karşılaşmasında 2-0’lık üstünlüğü hak ettiği için kesin galip gibi görünüyordu; ancak bavullarında yetersiz bir 2-2’lik beraberlikle Boğaz’a geri dönmek zorunda kaldılar” sözleriyle okuyucularına maçı aktardı.

‘Davinson’la aynı değerde takım’

İspanya’dan AS “Letonya’da Galatasaray için kâbus” başlığını atarken “Okan Buruk’un takımı 38. dakikada 2-0 öne geçti ancak Dávinson Sánchez ile aynı değerde bir takım tarafından beraberliğe mahkum edildi” diyerek haberi verdi. Sportsa Center “Sansasyonel performans” başlığı altında “RFS yağmur altında sansasyonel bir performans sergiledi ve Galatasaray’dan puan aldı. İlk 45 dakikanın ardından top kontrolü %78-%22 oranında deplasman ekibinin lehineydi” sözlerine yer verdi.

Türk futbolu ülke puanında dip yaptı