Bundesliga'da Leverkusen kendi sahasında Bochum'u 4-0 yendi. Takipçisi Bayern Münih ise Wolfsburg deplasmanında 2-1 kazanarak takibini sürdürdü.

Almanya Bundesliga 16. hafta maçları oynandı. İlk iki sırada yer alan Bayer Leverkusen ve Bayern Münih rakipleri karşısında hata yapmadı.

Lider Bayer Leverkusen, Bochum’u sahasında ağırladı. Üstün bir oyun ortaya koyan Xabi Alanso’nun takımı, Patrick Shick’in 30, 32 ve 45 attığı gollerle hat-trick yaptığı maçta rakibini 4-0 yendi. Leverkusen’in dördüncü golü 69’da Victor Boniface’den geldi. Bu galibiyetle Leverkusen puanını 42’ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Xabi Alonso’nun takımının ligde 16 maçtır bileği bükülmüyor.

Bayern Münih takipte

Bayern Münih, Wolfsburg deplasmanında 2-1 kazanarak puanını 38’e yükseltti ve ikinci sırada yer aldı. Bir maçı eksik olan Bavyera takımına üç puanı getiren golleri 33’te Jamal Musiala ve 43’te Harry Kane attı. Ev sahibi ekip 45+1’de Maximillian Arnold ile farkı bire indirse de kalan dakikalarda Wolfsburg’un çabası puana yetmedi.

Barcelona’yı lig sonuncusu önünde kaptan kurtardı

Gecenin maçlarında sonuçlar şöyle…

Eintracht Frankfurt – Mönchengladbach 2-1

Heidenheim – Freiburg 3-2

Union Berlin – Köln 2-0

Stuttgart – Augsburg 3-0