Galatasaray'dan kiralık olarak Nantes forması giyen Mustafa Muhammed geçtiğimiz hafta sonu LGBT+ temalı forma giymek istemediği gerekçesiyle Toulouse maçı öncesi kadro dışı kaldı. Nantes yönetimi oyuncuya para cezası verme kararı aldı.

Fransa Ligue 1’de geçtiğimiz haftanın en çok tartışılan konularından biri Mostafa Mohamed’in forma kararıydı. Bonservisi Galatasaray’da olan oyuncu, LGBT+ temalı formayı giymek istemedi. Kümede kalma yarışı veren Nantes, oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Sarı-yeşilliler rakibiyle 0-0 berabere kaldı ve haftayı 33 puanla 17. sırada kapadı.

Nantes Kulübü’nden konuyla alakalı yapılan açıklamada, takım adına bu kadar kritik bir süreçte Mohamed’in aldığı kararın profesyonelce olmadığı vurgulandı. Mustafa Mohamed’e para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Alınan bir diğer karar, Mohamed’den gelecek paranın “SOS Homophobie” isimli LGBT destek kuruluşuna bağışlanacağı.

Nantes’ta Mostafa Mohamed krizi! LGBT+ temalı formayı giymedi

Mustafa Mohamed ise kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Toulouse-Nantes maçına çıkmadım. Bu konuyu tartışmak istemiyorum ama kendi görüşümü belirtmek zorundayım. Tüm farklılıklara saygı duyuyorum. Tüm inançlara saygı duyuyorum. Bu saygı, diğerlerini de kapsar, ancak kişisel inançlarıma saygıyı da içerir. Kökenim, kültürüm ve inançlarımın önemi nedeniyle bu kampanyaya katılamadım. Umarım kararıma saygı duyulur.”

Mohamed bu sezon Nantes formasıyla toplam 48 maçta forma giydi ve 11 gol atıp 5 asist yaptı.

Orkun’lu Feyenoord Hollanda şampiyonu