Fransa Ligue 1’de sezonun ilk hafta maçları hız kesmeden sürdü. Gollü geçen günde Monaco’yu ağırlayan Clermont’un stadyum inşaatı sunduğu görüntüyle dikkat çekti.

Fransa’da lig heyecanı geçtiğimiz hafta sonu başladı. İlk haftanın kapanış maçları oynandı. Pazar günü tam 6 karşılaşmaya sahne oldu. Günün açılış seansında Clermont Monaco’yu konuk etti. Ev sahibi ekibin stadyum inşaatından ötürü ortaya çıkan görüntü son derece dikkat çekiciydi. Enteresan atmosferde oynanan maç golle başladı. Mateusz Wieteska 7. dakikada Clermont’u öne geçirdi. Vanderson 26’da skoru eşitledi. 43. dakikada Wissam Ben Yedder ise takımını öne geçiren golü attı. İkinci yarı da hızlı başladı. Muhammed Cham skoru 2-2 yapan golü kaydetti. 70’de cevap yine Ben Yedder’den geldi. Monaco’da maçın skorunu belirleyen isim Maghnes Akliouche oldu ve 90+3’teki bu golle karşılaşma 4-2 bitti.

Kader ağlarını 2015’te ördü: Fred Fenerbahçe’de

Lens hayal kırıklığı yaşadı

Geçtiğimiz flaş ekibi, ligi 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi vizesi alan Lens, Brest deplasmanına çıktı. Lens karşılaşmaya üstün başladı. Florian Sotoca’nın 11. dakikadaki golüyle konuk ekip öne geçti. 22. dakikada Deiver Machado skoru 2-0’a taşıdı. Brest, momentumu yakaladığı ve psikolojik üstünlüğü ele geçirdiği golü 45+2’de penaltıdan buldu. Romain Del Castillo skoru 2-1’e getirdi. Bu golün de etkisiyle beraber Brest ikinci yarıya daha iyi başladı. Kenny Lala 56’da durumu eşitledi. 87’de Del Castillo yine penaltı için topun başına geçti ve Brest olağanüstü geri dönüşü tamamladı. Lens, yeni sezonun ilk haftasında 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybetti.

Son şampiyon PSG beraberlikle başladı

Rennes farklı başladı

Günün flaş skorlarından birini Rennes aldı. Ev sahibi takım 20. dakikada Arnaud Kalimuendo ile öne geçti. 21. dakikada Youssef Maziz Metz için beraberliği sağladı. Devre böyle bitti. İkinci yarı yine Rennes’in etkili olduğu şekilde başladı. Amine Gouiri 51’de takımını öne geçirdi. 67’de bir diğer kanat Jeremy Doku skoru 3-1’e getirdi. 87’de Ibrahim Salah farkı 3’e çıkardı. 90+4. dakikada Salah kendisinin 2, takımının 5. golüne imza attı ve Rennes ligin ilk haftasını 5 gollü galibiyetle tamamladı.

Fransa Ligue 1’de günün diğer sonuçları

Montpellier – Le Havre 2-2

Strasbourg – Lyon 2-1

Nantes – Toulouse 1-2

Mbappe geri dönüyor