Premier Lig'de zirvenin yakın takipçisi Liverpool, Luis Diaz'ın 90+5. dakikada attığı golle Luton Town deplasmanında 1-1 berabere kaldı.

Premier Lig’in 11. haftasında Liverpool, günün kapanış mücadelesinde Luton Town’a konuk oldu. İlk yarının golsüz geçtiği mücadelede Kırmızılar 80. dakikada Tahith Chong’un attığı gole engel olamadı. Liverpool’da ikinci yarı oyuna giren Luis Diaz 90. dakikada attığı golle skoru dengeledi. Mücadele 1-1 sona erdi. Diaz golün ardından formasının altından “Libertad Para Papa” yani “Babam için özgürlük” yazılı tişörtünü gösterdi. Diaz’ın babası Kolombiya’da isyancı bir örgüt tarafından kaçırılmıştı ve arama kurtarma çalışmaları sürüyordu.

Diaz, maçın ardından konuyla alakalı bir açıklama yayınladı ve “Bu konuşmayı Luís Manuel Díaz’ın oğlu Lucho Díaz olarak yapıyorum. Ailemizin direği olan babam, Mane, şu an kaçırılmış durumda. ELN’den babamın derhal serbest bırakmalarını talep ediyorum. Bütün uluslararası kuruluşlardan da babamın bu özgürlüğünü geri alması için çalışmalarını talep ediyorum. Her geçen an, ailecek endişemiz artıyor ve babam eve dönmediği sürece endişelerimiz artacak. Babamın dürüstlüğüne saygı göstererek hemen serbest bırakılmasını rica ediyorum. Desteğiniz için tüm Kolombiyalılara ve ayrıca uluslararası topluluklara teşekkür etmek istiyorum.” sözlerine yer verdi.

Liverpool puanını 24’e yükseltirken averajla 3. sıraya yükseldi. Luton Town puanını 6’ya yükselterek küme hattından averajla da olsa kurtuldu. Önümüzdeki hafta Liverpool Brentford’u ağırlayacak. Luton Town, Manchester United deplasmanına konuk olacak.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Nottingham Forest-Aston Villa 2-0

Arsenal artık yenilmez değil