Premier Lig’de pazar günü iki karşılaşmaya sahne oldu. Günün ilk maçında Bournemouth ve Chelsea 0-0 berabere kalırken, ikinci maçta Arsenal Everton deplasmanından 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Premier Lig mesaisi iki maçla sürdü. Dünyanın en çok izlenen liginde pazar günü heyecanı Bournemouth-Chelsea mücadelesiyle başladı. Mütevazı kadrosuyla, yaz transfer döneminde 400 milyon euro’dan fazla para harcayan rakibinin karşısına çıkan Bournemouth’un amacı puan almaktı. Ev sahibi bu amaca ulaştı. Chelsea her ne kadar topa hakim olan takım olsa da maç başladığı gibi bitti ve takımlar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Bu sonuçla Bournemouth 5 maç sonunda 3 puana yükselirken Chelsea, 5. haftayı 5 puanla 14. sırada geçti. Maviler, gelecek hafta Aston Villa’yı ağırlayacak. Bournemouth ise Brighton’a konuk olacak.

Manchester United’a vuran vurana!

Trossard nefes oldu

Hafta içi 6 sene sonra Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkacak Arsenal, hafta sonunu Everton deplasmanında geçirdi. Londra ekibi ilk yarısı kısır geçen maçın ikinci yarısında daha atak oynadı. 69. dakikada sahneye çıkan Leandro Trossard, Bukayo Saka’nın pasına yaptığı şık vuruşla takımını öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Kuzey Londra ekibine 3 puanı getirdi. Maç 1-0 bitti, Arsenal 5 maç sonunda 13 puana yükseldi. Sean Dyche yönetimindeki Everton, 5 maç sonunda 1 puanla 18. sırada kaldı. Arsenal hafta içinde çarşamba günü 22.00’de PSV’yi ağırlayacak, gelecek hafta sonu pazar 16.00’da Tottenham’la karşılaşacak. Everton ise gelecek hafta sonu Brentford’la kozlarını paylaşacak.

Transfer dönemi hakkında her şey!