İspanya Futbol Federasyonu, LaLiga’nın 13. haftasında Mallorca ve Cadiz arasında 12 Kasım’da oynanacak maçı erteledi. Ertelemenin sebebi Mallorca forması giyen Vedat Muriç’in aynı tarihte oynanması planlanan Kosova-İsrail maçı için milli takımda olacak olması.

7 Ekim’de Ortadoğu’da başlayan savaşın spora etkisi devam ediyor. Savaş nedeniyle aynı tarihlerdeki milli arada oynanması planlanan Kosova-İsrail maçı ertelendi. Söz konusu maçın yeni tarihi 12 Kasım olarak duyuruldu. Ancak benzer tarihlerde kulüp futbolu da devam edecekti. LaLiga, söz konusu FIFA kararından etkileneceği gerekçesiyle Mallorca’nın Cadiz maçının ertelenmesini talep etti. Önce Mallorca LaLiga’ya ardından lig yönetimi bu talebi federasyona iletti. İspanya Futbol Federasyonu’ndan konuyla alakalı olumlu dönüş geldi. Buna göre maç, Vedat Muriç’in Kosova Milli Takımı’yla beraber İsrail’e karşı oynanacak maçın kadrosunda olmasından ve Mallorca’nın Cadiz maçında kadroda olamayacak olmasından ötürü ileri bir tarihe ertelendi.

Arda Güler kulübede, Real Madrid 2. sırada kaldı

Süper Lig için soru işareti

Süper Lig’de birçok Kosovalı ve İsrailli futbolcu forma giyiyor. Bunlardan bir tanesi de Beşiktaşlı Milot Rashica. Beşiktaş da tıpkı Mallorca gibi 12 Kasım günü maç oynayacak. Başakşehir’le karşılaşacak olan Beşiktaş’ta Milot Rashica’nın milli takımda olması muhtemel. Öte yandan Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Jehezkel de geçen hafta ülkesi medyasına açıklamalarda bulunmuş ve Antalyaspor’un takımdan ayrılıp milli takım kampına katılmasına izin vermediğini söylemişti. Söylentilerden biri, Antalya’nın 10 Kasım’da oynayacağı lig maçından sonra oyuncunun gitmesine izin vermek istediği yönündeydi. FIFA’nın talimatına göre milli takım takvimiyle kulüp takviminin kesiştiği bu süreçte İsrail, birden fazla İsrailli futbolcunun bulunduğu takımlardan bir oyuncusunu kadrosuna davet edebiliyor.

Jehezkel’den iddia: Antalyaspor İsraillilere izin vermedi