Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de deneyimli orta saha oyuncusu Rodri'nin çapraz bağı sakatlığı yaşadığı belirtildi. İspanyol sezonu kapadı.

Manchester City geçen hafta sonu Arsenal’ı sahasında ağırladı. Şampiyonluk için mücadele eden iki takımın maçı 2-2 berabere bitti. Bu çekişmeli karşılaşmada City büyük darbe aldı. Yalnızca iki puan yitirmeyen Manchester ekibi belki son yıllardaki en kritik oyuncusu Rodri’yi de sakatlığa kurban verdi.

İspanya Milli Takım formasını da terleten ve geçen yaz EURO 2024 şampiyonluğu sevinci yaşayan Rodri karşılaşmanın 21. dakikasında sakatlandı. Bir anda yerde kalan oyuncu acı içinde dizini tuttu. İspanyol yerini Mateo Kovacic’e bıraktı. Ciddi bir sakatlık yaşadığı şüphesiyle İspanya’ya giden ve buradaki doktorunun kontrolünden geçen oyuncunun çapraz bağının koptuğu açıklandı.

Rodri Manchester City’ye transfer olduğundan beri Premier Lig’de oynanan 195 maçtan yalnızca 21’ini kaçırdı. City bu 21 maçın yedisinde mağlup oldu. Geçen sezon dört maç kaçıran oyuncunun olmadığı karşılaşmalarda Manchester’ın mavisi üç kez kaybetti. City onun oynadığı 174 maçın 129’unu kazanırken galibiyet yüzdesi yüzde 74.1. Olmadığı maçlarda 13 galibiyet alabilen takımın bu oranı yüzde 61.9’a geriliyor. Maç başı puan ortalaması Rodri varken 2.37 olan City o yokken 1.90 puan alabiliyor. Rakiplerine Rodri ile beraber 1.7 gol farkı atan ekip Rodri yokken 1.3 gol farkı yaratabiliyor.

Rodri geçen sezon tüm ligde en fazla top kazanan ikinci oyuncuydu. Topla en fazla buluşan en fazla dribbling yapan en fazla üçüncü bölge pası yapan ve en fazla hat kıran pas atan oyuncu olan Rodri takımının sezon sonunda Arsenal’ın yalnızca iki puan önünde ipi göğüslemesine destek olmuştu.

İlk aşamada Rodri’yi ikâme etmesi beklenen isim Hırvat futbolcu Mateo Kovacic. Ancak İngiliz basınında çıkan son haberlere göre City yönetimi bu sakatlığın ardından Pep Guardiola’ya 145 milyon euro gibi dev bir transfer bütçesi vermeye hazırlanıyor. Pep, değerli oyuncunun sakatlığı hakkında “Bir çözüm bulacağız. Yeri doldurulamaz bir oyuncu sakatlandığında buna takım olarak çözüm bulmalıyız ve bunu yapacağız. Geçen sezon Erling’den üç ay ve de Bruyne’den beş ay uzak kalıp Premier Lig’i kazandık” dedi.

Manchester United başkanı Ferguson’a ne yaptıysa Ali Koç da Mourinho’ya onu yapmalı

Fikstür yoğunluğuna tepki göstermişti

Rodri son dönemde fikstür yoğunluğuna tepki gösteren oyuncuların başında geliyordu. İspanyol futbolcu grev yapabilecekleri söylemini de açıkça dillendirmiş ve “Bu noktaya çok yaklaştığımızı düşünüyorum. Durumu anlamak çok zor değil, hangi oyuncuya sorarsanız aynı şeyi söyleyecektir. Böyle devam ederse başka seçeneğimiz kalmayacak. Biz bu sporun ana karakterleriyiz, sadece para veya pazarlama değil, oyunun kalitesi de önemli. Birilerinin artık bizimle ilgilenmesi gerekiyor” demişti.

Geçen sezon kulüp ve milli takım formasıyla toplam 5 bin 275 dakika sahada kalan İspanyol futbolcu geçen yazı dinlenerek geçiren Erling Haaland’ın sezona iyi başlangıcını da buna bağladı. Rodri “Haaland, Norveç’in EURO’ya katılamaması nedeniyle uzun bir tatil yaptı ve nasıl bir performans sergilediğini görüyorsunuz” diye konuşmuştu.

O Rodri şimdi bir sporcunun yaşayabileceği en ciddi diz sakatlıklarından birini yaşadı ve kendisini yaklaşık sekiz dokuz aylık bir rehabilitasyon süreci bekliyor.

Avrupa’dan futbol: Arsenal son saniyede yıkıldı, Nuri Şahin’e soğuk duş, Milano derbisinde kazanan renk kırmızı