Premier Lig'in açılış maçında Manchester United, Fulham'ı ikinci yarıda oyuna giren yeni forveti Joshua Zirkee'nin 87'de attığı golle 1-0 yendi. Kırmızı Şeytanlar böylece lige üç puanla giriş yaptı.

Premier Lig’de açılış Manchester’da yapıldı. Manchester United, Fulham’ı konuk etti. Hakkında birçok soru işareti olmasına rağmen Ineos’un da yüzde 25’lik hisse ve futbol operasyonları için yetkiyi aldıktan sonra yoluna devam ettiği Erik Ten Hag’ın nasıl bir başlangıç yapacağı merak konusuydu. Rasmus Hojlund’un sakatlığı dolayısıyla en ileride Bruno Fernandes görev alıyordu. Fernandes, ilk yarıda karşı karşıya net pozisyonlardan yararlanamadı. Fulham yer yer topa sahip olsa da tehlike üretemedi. İkinci yarıda Londra ekibi daha fazla topa sahip oluyordu. Ancak United engelini aşacak golü bir türlü bulamadılar.

Maç sonuna doğru Joshua Zirkzee ve Alejandro Garnacho hamleleri geldi. Bu hamleler 87. dakikada sonuç verdi. Garnacho’nun sağdan ortasında Zirkzee topa ayağını soktu ve takımını öne geçirdi. United bu tek golle hanesine üç puan yazdırarak yeni sezona giriş yaptı. Zirkzee’yi ilk tebrik eden, 2006 yılında çıktığı bir Fulham maçında United kariyerinin ilk golünü atan bir başka Hollandalı golcü Ruud van Nistelrooy oldu.

 

PSG farklı başladı

Fransa’da son şampiyon PSG yeni sezonun ilk maçında Le Havre’ye konuk oldu. Kang in Lee henüz üçüncü dakikada açılışı yaptı. Le Havre ikinci yarının üçüncü dakikasında Gautier Lloris’le cevap verdi. PSG yeniden öne geçeceği gol için 85’e kadar beklemek zorunda kaldı. Ousmane Dembele bu dakikada sahne aldı. Bradley Barcola bir dakika sonra farkı ikiye çıkardı. Son noktayı 90. dakikada Kolo Muani penaltıdan koydu. PSG üç puanı hanesine yazdırdı. Paris ekibinde forvet Gonçalo Ramos sakatlık geçirirken Luis Enrique bu sakatlıkla ilgili “Doktor değilim ama durumun oldukça ciddi göründüğünü düşünüyorum. Sakatlıktan kaç hafta uzak kalacağını bilmiyorum ama durumu ciddi” dedi.

LaLiga’da günün sonuçları:

Celta Vigo-Alaves 2-1

Las Palmas-Sevilla 2-2