Avrupa'nın önemli liglerinde birbirinden çekişmeli maçlar oynandı. İşte yaşananlar, sonuçlar, goller ve özet görüntüleri.

Pazar günü Avrupa futbolunda birbirinden önemli lig maçları oynandı. İşte yaşananlar…

Manchester United’ın galibiyet hasreti sürüyor

Premier Lig’in yedinci hafta maçında Aston Villa, Manchester United’ı konuk etti. Hafta içinde Bayern’i mağlup etmenin moraliyle maça çıkan ev sahibi ekip lige çok kötü başlangıç yapan ManU’yla golsüz berabere kaldı. ‘Kırmızı Şeytanlar’ böylece son oynadığı beş maçı da galibiyet göremeden tamamlamış oldu. Aston Villa puanını 14’ü yükseltirken Manchester United yedi maç sonunda sekiz puanda kaldı.

Brighton’ın geri dönüşü için 18 dakika yetti

Ferdi Kadıoğlu’nun formasını terlettiği Brigton, Tottenham’ı konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısını Brennah Johnson ve James Maddison’la bulduğu goller sonucu Spurs 2-0 önde tamamladı. Maça ilk 11’de başlayan Ferdi ikinci devre başlarken kenara geldi. Ev sahibi ekip ikinci yarıya şahane girdi. 48’de Minteh’le farkı bire indiren Brighton 58’de Rutter’le eşitliği yakaladı. Momentumu ardına alan ev sahibi ekip 66’ncı dakikada Welbeck’in kaydettiği golle öne geçti. Kalan dilimde başka gol olmayınca Brighton, Tottenham’ı 2-0 geriden gelip 3-2 yendi.

İngiltere’de günün diğer maçında Chelsea mücadelenin son dilimini 10 kişi oynamak zorunda kalan Nottingham’la 1-1 berabere kaldı.

Bayern’i Marmoush yıktı

Hafta içinde Aston Villa’ya yenilen Bayern Münih’le Beşiktaş’ı mağlup eden Eintracht Frankfurt Bundesliga’nın altıncı hafta maçında kozlarını paylaştı. Tam altı gole sahne olan maç 3-3’lük eşitlikle sonuçlandı. Bayern’de goller stoper ikilisi Kim Kim-Jae ve Upamecano’ya ek olarak Olise’den geldi. Frankfurt’ta ise Beşiktaş filelerini de havalandıran Ekitike’nin yanı sıra Marmoush 22 ve 90+4’üncü dakikalarda Neuer’in koruduğu fileleri sarsmayı başardı. Bu sonuçla Bayern’in puanı 14’e, Frankfurt’un ise 13’e yükseldi. Bayern liderliğini averajla sürdürürken 14 puana yükselen Leipzig, Frankfurt’u üçüncülüğe itti.

Almanya’da diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Heidhenheim-RB Leipzig, 0-1
Stuttgart-Hoffenheim, 1-1

Lewandowski’nin hat-trick’i Barça’ya üç puanı getirdi

La Liga’nın dokuzuncu haftasında lider Barcelona, Alaves’e konuk oldu. Rakibini 3-0 mağlup eden Katalanlarda gollerin tamamı ilk yarıda Lewandowski’nin ayağından geldi. Polonyalı yıldız golcü ligde bu sezonki 10’uncu golünü atarak gol krallığı yarışında zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Hansi Flick’in öğrencileri bu zaferle puanını 24’e yükselterek milli araya lider girdi. Alaves ise 10 puanda kaldı.

La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Girona-Athletic Bilbao 2-1,
Sevilla-Real Betis 1-0,
Real Sociedad- Atletico Madrid 1-1.

İtalya’daki harika maçta kazanan Fiorentina

Serie A’da yedinci haftanın kapanış maçı Fiorentina ve Milan arasında oynandı. Konuk ekip David De Gea’nın koruduğu ‘Mor Menekşeler’ karşısında iki kez penaltı kullanma şansı yakaladı ancak ikisinde de İspanyol file bekçisi kalesini gole kapattı. İlk yarıyı önde kapatan Fiorentina ikinci devrenin ortalarında Pulusic’in golüne engel olamasa da son sözü Gudmundsson söyledi. Teknik direktörü Raffaele Palladino’nun 86’ncı dakikada kırmızı kart gördüğü maçı Fiorentina 2-1 kazandı. Doğum gününde sahaya çıkan Theo Hernandez maçın bitiş düdüğünün ardından kırmızı kart gördü.

Serie A’da günün diğer maçlarından şu sonuçlar alındı:

Juventus-Cagliari, 1-1
Lazio-Empoli, 2-1
Bologna-Parma, 0-0
Monza-Roma, 1-1

Yunan derbisinden gol sesi çıkmadı

Pao-Oly maçı başladığı gibi bitti.

Yunanistan Süper Ligi’nin yedinci hafta maçı derbi mücadelesine sahne oldu. Panathinaikos evinde Olympiakos’u ağırladı. Konuk ekipte Sergio Oliveira ilk 11’de görev alırken Yusuf Yazıcı kadroya giremedi. Pana tarafında ise Tete, Arao ve Bakasetas ilk 11’de soyundu. Çetin bir mücadeleye sahne olan maç başladığı gibi 0-0 sona erdi ve taraflar puanları bölüştü. Oly bu sonuçla yedinci maçında 14’üncü puanını aldı, Pana ise dokuz puanda kaldı.

TFF Manchester City’den transfer yaptı