MotoGP'nin yaşayan efsanesi Marc Marquez Aragon Grand Prix'sinin Sprint yarışını kazanarak 2021 Misano'dan sonra ilk kez kürsünün en üst basamağında yer aldı.

MotoGP’de sezonun 13’üncü ayağı olma özelliği gösteren Aragon Grand Prix’sinde antrenman turlarından itibaren Marc Marquez fırtınası esti. Sekiz kez dünya şampiyonu efsane pilot dominant gözüktüğü ve çok sevdiği bu pistte sıralama turlarında da tüm rakiplerini geride bırakarak motosikletini Sprint yarışı için pole pozisyonuna yerleştirdi. Startta Marquez iyi bir çekiş yakalayıp ilk virajı lider dönerken şampiyona lideri Pecco Bagnaia patinajda kalmasının ardından oldukça gerilere düştü.

İlk birkaç tur Jorge Martin’in baskısını hisseden Marquez zaman ilerledikçe aradaki farkı açtı. Bu esnada Bagnaia ise gerilerden yükselmeye çalışsa da üst üste hatalar yaptığı yarışta unutmak isteyeceği bir cumartesi gününü geride bıraktı.

En yakın rakibinin açık farkla önünde damalı bayrağı ilk sırada gören Marquez MotoGP’de tam 1042 gün sonra yeniden yarış kazanma başarısı gösterdi. Ducati’yle ilk galibiyetini kazanan Marquez böylelikle Sprint zaferi elde eden dokuzuncu farklı isim oldu.

Jorge Martin’in ikinci bitirdiği yarışta podyumu genç Pedro Acosta tamamladı. MotoGP’de Aragon GP’sinin ana yarışı pazar günü saat 15:00’te başlayacak.

Ferrari’nin evinde pole pozisyonunu Lando Norris’in