Geride kalan hafta koşulan Aragon GP'yi kazanarak 1043 gün sonra yeniden damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başaran Marc Marquez bu kez de San Marino GP'de zafere uzandı. Jorge Martin'in 15'inci sırada kalmasının ardından şampiyonada işler kızıştı.

MotoGP’de bir önceki yarış olan Aragon GP’de çok dominant bir performans sergileyip kazandığı pole pozisyonlarını Sprint ve Grand Prix zaferlerine dönüştüren Marc Marquez yaklaşık üç yıl aranın ardından yarış kazanmayı başarmıştı. İspanyol sürücü bu kez de San Marino GP’de başarıya koştu.

Misano’da hafif yağmur altında başlayan yarışta dokuzuncu sırada start alan Marquez yağmurun şiddetini artırmasıyla ön sıralara doğru hızla tırmanmaya başladı. Yarışa pole’den başlayıp liderliğini korumayı başaran Pecco Bagnaia’nın ıslak koşullarda rakipleriyle arayı açamadığı ortamda ön sıralardaki Morbidelli’nin kazası Misano’da işleri karıştırdı.

Asfaltın ıslanmasının ardından kazalar üst üste gelirken bitime 20 tur kala zarı atan ilk isim Jorge Martin oldu. Martin pite gelerek yağmur lastikleri takılı motosiklete geçti. Bu esnada koşullar sebebiyle herkes tutuş bulmakta zorlanırken kısa süreye sıkışan grid içinden avantajı yakalayan isim Marc Marquez oldu. Tecrübeli İspanyol birden liderliği devraldı.

Kumarı tutmayan şampiyona lideri Martin yeniden kuru zemin lastikli motosikletine geçmek için pite gelse de mekanikerler hazır olmayınca büyük zaman kaybedip son sıraya geriledi. Bitime kadar liderliğini korumayı başaran Marc Marquez yaklaşık üç yıllık bekleyişin ardından üst üste iki hafta sonunu Grand Prix zaferiyle tamamlamayı başardı.

Bagnaia’nın ikinci, Bastianini’nin de üçüncü olarak podyuma çıktığı yarışı iki kez pite giren şampiyona lideri Jorge Martin 15’inci sırada bitirdi. Kabus gibi geçen yarıştan yalnızca bir puan çıkarabilen İspanyol Martin böylelikle şampiyonadaki rakibi Bagnaia’ya karşı önemli bir avantaj kaybetti. Yarışı Marquez’in arkasında ikinci tamamlayıp puanını 305’e yükselten son iki yılın şampiyonu Bagnaia böylece Martin ile arasındaki farkı yedi puana düşürdü.

Pilotlar klasmanının ilk beş sırasındaki isimler şöyle:
1. Jorge Martin (İspanya): 312 puan
2. Francesco Bagnaia (İtalya): 305
3. Marc Marquez (İspanya): 259
4. Enea Bastianini (İtalya): 250
5. Brad Binder (Güney Afrika): 161

Sezonun 14’üncü yarışı Emilia-Romagna Grand Prix’si 22 Eylül’de düzenlenecek.

MXGP Türkiye’de kazananlar belli oldu