Suudi Arabistan'dan kaçarak Türkiye ligine gelen Mbaye Diagne, El Qadisiyah ile 9.4 milyon dolara 2 yıllık sözleşme imzaladı. Diagne, böylece yaşam tarzına uymadığı için terk ettiği Arabistan'a dönmüş oldu.

Karagümrük’le sözleşmesi sona erdikten sonra takımdan ayrılan Mbaye Diagne’nin yeni adresi Suudi Arabistan 2. Lig takımlarından Al Qadisiyah takımı oldu. El-Qadisiyah ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Senegalli futbolcu yıllık 4.7 milyon dolar toplamda ise 9.4 milyon dolar kazanacak. Daha önce 2014-15 sezonunda Suudi Arabistan’da El Shabab’da kiralık olan forma giyen Diagne, hayat tarzına uymadığı gerekçesiyle 6 ay sonra bonservisini elinde bulunduran Juventus’a geri dönmüştü. Diagne o dönemle ilgili yaptığı açıklamada “Kolay olmadı, o zamanlar çok gençtim. Kız arkadaşımı bile götürmedim. Çünkü yasaları çok katı, resmi olarak evli olmanız gerekiyor. Ve hava çok sıcaktı. Ayrılmadan önce orada altı ay geçirdim” dedi.

Mauro Icardi, Galatasaray tarihinin en pahalı aşkı oluyor!

Senegalli futbolcu, neden Arabistan’a döndüğünü ise şu şekilde açıkladı: “Şu anda biraz para kazanmak istiyorum, para asla yeterli olmaz. Sadece kendim için olsaydı 3-4 yıl önce futbolu çoktan bırakmıştım. Ama bir noktada arkanızda kalanları düşünmek zorundasınız. Türkiye benim için çok şey yaptı ama şimdi başka bir ülkeye gidip görmek istiyorum, aklım artık Türkiye’de değil. Arabistan’da şimdi işler değişti. O zamanlar kadınlar stadyumlara gitmiyor ya da araç kullanmıyordu.”

Muslera, Galatasaray’da devam etmek istiyor

Annesinin Mekke’de yaşadığını belirten Diagne “Giyim tarzımı değiştirmek istiyorum. Özellikle de Suudi Arabistan, Müslüman bir ülke olduğu için. Annem Mekke’de yaşıyor ve eminim bir kez olsun gelip beni orada ziyaret etmekten çok mutlu olacaktır” dedi.
Geçtiğimiz sezon Karagümrük ile başarılı bir sezon geçiren Mbaye Diagne, 23 gol atarken 6 asist yapmıştı.