Meksika Ligi ekiplerinden Tigres’in kalecisi Nahuel Guzman’ın penaltı kullanan rakiplerinin dikkatini dağıtmak için yaptıkları sosyal medyada gündem oldu. Guzman son olarak ağzından ip çıkardığı sihirbazlık numarasıyla kalesine geçti.

Kaleciler, rakiplerinin penaltı atışları öncesinde çeşitli ritüeller yaparlar. Bu ritüellerden birçoğu rakibin dikkatini dağıtmak adına olmakla beraber çeşitli totemler de içerir. Kimisi üst direğe dokunur, kimisi çizgide sağ sol yapar, kimisi de özellikle oynadığı dönemlerde Volkan Demirel’den gördüğümüz üzere kalesinin yanındaki su şişesinden belli sayıda yudum alır.

Meksika Ligi ekiplerinden Tigres’in kalecisi Nahuel Guzman’ın kendine has bambaşka bir yöntemi var. Guzman, rakiplerinin yapacağı penaltı vuruşları öncesinde sihirbazlık numaraları yapıyor. Deneyimli kalecinin yaptığı son numara sosyal medyada olay oldu. Guzman, rakibinin penaltı atışı öncesinde ağzından santimetrelerce ip çıkardı ve kalenin kenarına bıraktı. Bu anlar sosyal medyada defalarca kez paylaşıldı.

Tigres, Lig Kupası maçında MLS ekiplerinden Vancouver’la karşılaşıyordu. Son 32 mücadelesinde normal süre 1-1 bitti ve penaltı atışları sonucunda sahadan galip ayrılan taraf 5-3’le Tigres oldu. Guzman’ın sihirleri bir bakıma işe yaradı.