Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2023 Ligler Kupası'nı Nashville'i penaltılar sonucunda mağlup eden Inter Miami kazandı. Arjantinli süper yıldız MLS ekibiyle ilk kupasını kazanma başarısı gösterdi.

Inter Miami, Lionel Messi gelmeden önce ligde son sıralarda mücadele ediyor ve kıtanın en etkisiz ekiplerinden biri olarak dikkat çekiyordu. Sahiplerinden birinin David Beckham olduğu Inter Miami Messi’nin takıma katılmasıyla beraber adeta çehre değiştirdi.

MLS ve Meksika Birinci Ligi takımlarının katıldığı Ligler Kupası’nda Arjantinli önderliğinde finale kadar yükselen Miami ekibi Nashville ile kozlarını paylaştı. Messi, 23. dakikada attığı enfes golle takımını 1-0 öne taşıdı. Nashville bu gole 57. dakikada Picault ile yanıt verdi. Maç bu gollerle 1-1 tamamlandı.

Patron çıldırdı! Transferde Suudi Arabistan yazı

Penaltı atışları sonucunda rakibine 10-9 üstünlük kuran Inter Miami, 2018’de kurulduktan sonra tarihindeki ilk şampiyonluğa uzandı. 36 yaşındaki yıldız futbolcu Messi bununla birlikte kariyerindeki 44. kupa sevincini yaşadı. Messi böylece Dani Alves’i geride bıraktı ve tarihin en fazla kupa kazanan oyuncusu oldu. Kupa boyunca 7 maça çıkan yıldız isim 10 kez fileleri havalandırdı ve 2023 Ligler Kupası’nın hem gol kralı hem de en değerli oyuncusu seçildi.

Messi, kupa töreninde takımın kendisinden önceki kaptanı eski Galatasaraylı sağ bek DeAndre Yedlin’e de bir jest yaptı. Lionel ve DeAndre şampiyonluk kupasını beraber kaldırdılar.