Lionel Messi'nin formasını giydiği Inter Miami, Amerika Açık Turnuvası yarı final maçında Cincinnati'ye karşı 2-0 geriden geldi ve penaltılar sonucunda tur atlayan taraf oldu. 90+7'deki beraberlik golünde yaptığı asistle Messi, yine öne çıktı.

Messi’nin Amerikan rüyası bu kez Amerika Açık Turnuvası yarı finalinde devam etti. Geçtiğimiz günlerde Amerika Ligler Kupası’nda şampiyonluğa uzanan Inter Miami ekibi bu kez Amerika Açık Turnuvası yarı final maçında sahne aldı. Cincinnati deplasmanına çıkan ve tek maç üzerinden oynanan eşleşmede zorlu deplasmanda tur bileti arayan Florida ekibi maça iyi başlayamadı. 18. dakikada Luciano Acosta Cincinnati’yi öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti. 53’te Brandon Vazquez farkı 2’ye çıkardı. Dakikalar 68’i gösterdiğinde Miami, golcüsü Leonardo Campana ile farkı 1’e indirdi. Son dakikalarda beraberlik golü için baskısını iyice artıran Inter Miami’de Messi sihri devreye girdi. Arjantinli 90+7’de yaptığı ortayla Leonardo Campana’ya bir gol daha attırdı ve maç 2-2’lik beraberlikle uzadı.

Uzatmalara da iyi başlayan Miami, 93’te Josef Martinez’le öne geçti. 114. dakikada Yuya Kubo bu gole yanıt verdi ve maç penaltılara gitti. Penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Inter Miami turu geçen taraf oldu. Florida ekibi Amerika Açık Kupası final maçında Houston Dynamo ile karşılaşacak.

Messi, Inter Miami’yle kupa hesabını açtı