Geçtiğimiz iki sezonu Fenerbahçe'de geçiren ve serbest kaldıktan sonra Galatasaray'la anlaşmaya yakın olan golcü Michy Batshuayi'nin eşinden dikkat çeken paylaşım geldi. Batshuayi'nin eşi, ırkçı yorumlara maruz kalıp ölüm tehditleri aldığını yazdı.

Michy Batshuayi, Türkiye’ye Beşiktaş formasıyla adım attı. 2021-22 sezonunu siyah-beyazlılarla geçiren oyuncu kaçırdığı gollerle zaman zaman eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Kiralık sözleşmesi bittikten sonra yolların ayrıldığı oyuncu yaz transfer döneminin son günlerinde sürpriz şekilde bonservisiyle beraber Fenerbahçe’ye transfer oldu.

2+1 yıllık sözleşme, maçlara yeteri kadar ilk 11 çıkmadığı için opsiyonun devreye girmemesiyle beraber 2023-24 sezonu sonunda bitti. Özellikle 2023-24 sezonunda sonradan oyuna dahil olarak Fenerbahçe için son derece kritik goller atan oyuncu artık serbest konumdaydı. 30 yaşındaki futbolcu, kariyerinin belki de son büyük kontratının dolgun olmasını istiyordu. Sözleşme görüşmelerinde devreye Fenerbahçe’nin ezeli rakibi, son iki sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray girdi. Söylentilere göre iki taraf da oyuncuya üç sezonluk sözleşme teklif ederken 3 milyon euro’ya yakın maaş teklifi yaptı. Ancak bir diğer söylenti Galatasaray’ın verdiği imza parasının daha fazla olduğu yönündeydi.

İki taraftan açıklama: Batsman Galatasaray için gün sayıyor

Hal böyle olunca oyuncu tercihini Galatasaray’dan yana kullandı. Resmi olarak 1 Temmuz tarihinde sözleşmesi sona erecek oyuncunun bu tarihin ardından Galatasaray’a imza atması bekleniyor. Söz konusu durum Fenerbahçe taraftarı nezdinde oyuncuya tepki gösterilmesine neden oldu. Ancak Batshuayi’nin eşinin yaptığı son paylaşıma bakılırsa bu tepkilerden bazıları sınırı aştı. Öyle ki oyuncunun eşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ırkçılıkla karşılaştığını ve ölüm tehditleri aldığını duyurdu. İşte o paylaşım ve yazanlar:

“Arka planda neler olup bittiğini bilmiyorsanız masumları işaret etmeyin. Asıl suçlu sorumluluk almayanlardır. Futbol uğruna ailemi tehdit eden, çocuğumun ölmesini dileyenlere yazıklar olsun, siz aileden söz etmeye nasıl cüret ediyorsunuz? Ne ayıp! Irkçılık ve ölüm tehditleri mi? Allah hepinizi görüyor.” dedi.

Batshuayi’nin eşinin paylaşımı.

Batshuayi geçtiğimiz iki sezonda Fenerbahçe’yle bir Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Özellikle geçen sezon Edin Dzeko’nun yedeği olarak sonradan girdiği maçlarda etkili olan yıldız Belçikalı sezonu 43 maçta 24 gol atarak bitirmiş üç de asist katkısı sunmuştu. Kariyerini Galatasaray’da sürdürmesi beklenen oyuncunun partnerinden kendisine atılan mesajlardan birini ifşa eden paylaşım da geldi. İşte o paylaşımlar: