Stefan Kuntz'un TFF'nin Riva'daki tesislerinde federasyon yetkilileriyle yapması planlanan görüşme gerçekleşti. Görüşme ardından federasyon Kuntz'la yolların ayrıldığını açıkladı. Ayrılığın ardından yeni teknik direktör adayı olarak Vincenzo Montella sesleri yükseldi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi arasında federasyonun Riva’daki tesislerinde gerçekleştirilen kritik toplantı öğle saatlerinde sona erdi. Stefan Kuntz toplantının ardından yöneticilerle vedalaşarak Riva’dan ayrıldı.

Son olarak 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 5. maçında iç sahada Ermenistan’la 1-1 berabere kalan Milli Takım, Japonya’ya karşı oynanan özel maçta 4-2 mağlup olmuştu. Bu maçlar ve öncesinden süre gelen istikrarsız oyunla beraber Kuntz üzerindeki eleştirilerin dozu artmış, kamuoyunda Alman isimle yolların ayrılması gerektiğine dair fikir birliği oluşmuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu DHA’dan yapılan habere göre TFF, Kuntz’la yollarını ayırmıştı. Daha sonra bu ve benzeri haberleri yalanlayan TFF, Alman’la görüşme gerçekleştirileceğini duyurdu. Söz konusu görüşme gün içinde gerçekleşti. Toplantının ardından Kuntz Riva’dan yöneticilerle vedalaşarak ayrıldı ve Almanya’ya dönmek üzere havaalanının yolunu tuttu. TFF, yaptığı resmi açıklamayla Alman teknik direktörle yolların ayrıldığını açıkladı.

Topal ördek Kuntz ve aportta bekleyen beş hoca

Açıklamada “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır” ifadelerine yer verildi.

Alman teknik direktör Milli Takım’ın başında 20 maça çıktı. Bu maçlarda 12 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik alındı.

Montella sesleri yükseldi

Geçtiğimiz 2 sezon Adana Demirspor’u çalıştıran ve an itibarıyla boşta olan İtalyan Vincenzo Montella’nın adı A Milli Takım’la anılıyordu. Son olarak geçtiğimiz sabah İtalyan medyası da hocanın yardımcılarıyla beraber Türkiye’ye geldiğini ve 3 senelik anlaşma üzerinde mutabakata varıldığını yazdı. Son olarak Sports Digitale’in haberine göre TFF, İtalyan teknik direktörle anlaştı. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano da TFF’nin Vincenzo Montella’yla salı günü anlaştığını ve detayların görüşülmesinin ardından resmi imzaların atılacağını belirtti. 

Montella istekli, Almanlardan Mesut Özil iddiası

Almanlardan Özil ve Löw iddiası

Süreç içinde Milli Takım hakkında teknik direktör ismi zikreden basın organlarından biri de Alman Bild’di. Bild’e göre yalnızca teknik direktör Kuntz’la değil aynı zamanda Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’la da yollar ayrılacak. Bunun ardından aynı göreve Mesut Özil, teknik direktörlük görevine de Joachim Löw getirilecekti.