Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden atıcılık milli takımı Sırbistan karşısında altın madalya mücadelesine çıktı. Finalde 16-14'lük skorla yenilen milliler Türkiye'nin atıcılık tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’ten oluşan Türkiye 10m Havalı Tabanca Karışık Takımı altın madalya mücadelesinde Sırbistan milli takımıyla karşılaştı.

Chateauroux Atıcılık Merkezi’ndeki karşılaşmadan 16-14’lük skorla kıl payı yenik ayrılan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç ikilisi altını kaçırdı, Türkiye’nin atıcılık tarihindeki ilk madalyasını gümüş renkte kazandı.

Damir Mikec ve Zorana Arunovic çiftinin altın madalyaya ulaştığı bu kategoride bronz madalya Manu Bhaker ve Sarabjot Singh’ten oluşan Hindistan ekibinin oldu.

Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’in boyunlarına taktığı atıcılıktaki gümüş madalya Türkiye’nin olimpiyat tarihinde madalya kazanma başarısı gösterdiği branş sayısını 10’a yükseltti. Ay-yıldızlı sporcular daha önce güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik branşlarında madalya kazanmıştı.

Bu madalya Türkiye’nin olimpik tarihte takım sporlarında elde ettiği en başarılı madalya oldu. Türkiye’nin takım sporlarındaki ilk madalyası bir gün önce okçulukta gelmiş, Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan okçuluk milli takımı bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Okçulukta final milimetreyle kaçtı, Türkiye tarihinde ilk kez takım halinde bronz madalya aldı