Avrupa basketbolunun ikon isimlerinden Milos Teodosic EuroLeague'de şampiyonu belirleyen formatı eleştirdi. Final Four'a 'rahatsız edici' diyen Teodosic şampiyonun NBA'de olduğu gibi oynanacak seri sonrası belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Kariyerinin son demlerini yaşayıp bu sezon Kızılyıldız’la bir kez daha EuroLeague’de boy göstermeye hazırlanan Sırp oyun kurucu Milos Teodosic Avrupa basketbolunun zirve organizasyonundaki formata yönelik eleştirilerini sıraladı. 37 yaşındaki veteran yıldız Final Four’u ‘rahatsız edici’ olarak tanımladı.

Son dönemde pek çok ismin üzerine fikir belirttiği Final Four’a yönelik söz alan Teodosic formatın devam etmesini savunan kesimin aksine şampiyonun NBA ve yerel liglerdeki gibi oynanacak seriler sonrası belirlenmesinin daha doğru olduğunu düşünenlerden biri olarak öne çıktı.

‘X&O’s Chat’ isimli podcast programında konuşan Sırp basketbol yıldızı “Adil değil diyemem fakat Final Four sisteminin rahatsız edici olduğunu belirtmem gerek. Bence şampiyon Final Four’da oynanan iki tane tek maç yerine beş ya da yedi maçlık seriler sonrasında belirlenmeli. Böylece daha iyi olan tarafın zafere uzanma ihtimali artacaktır. Bir sezonda 40’a yakın maç oynayıp Final Four’a gidiyorsunuz ve sonrasında tek maçta her şey bitiyor. Bana kalırsa bu biraz rahatsız edici. Seri sistemi hayata geçirilirse eşleşmelerde gerçekten daha iyi olan taraf kazanan tarafta yer alır” dedi.

Basketbolun yaşayan efsanelerinden biri olan Teodosic uzun süreli kariyerinde ikisi Olympiakos ve altısı CSKA Moskova formalarıyla olmak üzere tam sekiz defa Final Four’da boy gösterdi. Sırp oyun kurucu bu deneyimlerin yalnızca birinden şampiyonluk kupasını kaldırarak ayrılabildi.

Potada zafer gecesi: Beşiktaş, Bahçeşehir ve Bodrum Avrupa’da galip