Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu ilk maçında Ukrayna ve Romanya karşı karşıya geldi. Romanya rakibini Stanciu, Marin ve Draguş'un golleriyle 3-0 yendi.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda dördüncü gün heyecanı saat 16.00’da oynanan Romanya-Ukrayna maçıyla başladı. Münih’teki maç Belçika-Slovakya karşılaşması öncesinde büyük önem arz ediyordu.

Romanya maça Nita; Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu; Razvan Marin, Marius Marin, Stanciu; Man, Dragus, Coman 11’yle başlarken Ukrayna tarafı Lunin; Konoplia, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko; Shaparenko, Stepanenko, Sudakov; Tsygankov, Dovbyk, Mudryk 11’yle çıktı.

Kağıt üzerinde Ukrayna’nın önemli yıldızlarla daha şanslı göründüğü bir maçtı. Ancak sahaya yansıması öyle olmadı. Ukrayna geriden çıkmaya çalışırken fizik gücü yüksek Romanya takımı önde baskıyla rakibini kontrolden çıkarmak istedi. Mkhylo Mudryk’le etkili olmaya çalışan Ukrayna net pozisyonlar bulmakta zorlandı. 29. dakikada Nicolae Stanciu turnuvanın en güzel gollerinden birine imza attı. Ukrayna savunması yine pasla çıkmaya çalışırken topu kaptırdı. Dennis Man bekletmeden topu kaptanının önüne bıraktı. Ceza yayı önünden mükemmel bir şut atan Stanciu topu ağlarla buluşturdu. Bu şut yalnızca 0.02 gol beklentisine sahipti. Damac forması giyen Stanciu Avrupa Şampiyonası tarihinde Avrupa dışında forma giyerken gol atan yalnızca dördüncü oyuncu oldu. Daha önce Burak Yılmaz, Beijing Guoan; Vladimir Weiss, Al Gharafa; Marko Arnautovic, Shanghai Port forması giyerken Avrupa Şampiyonası’nda gol atmıştı.

38. dakikada Dennis Man bu kez kendisi kaleyi yokladı. Top savunmaya çarpıp kornere gitti. Kornerde Stanciu direkt kaleyi denedi, top direkten oyun alanına döndü. İlk yarı 1-0 bitti. Rumenler ikinci yarıya da hız kesmeden başladı. 53. dakikada gelişen atakta Razvan Marin ceza alanı dışında boşta kalan topa çok iyi vurdu, kaleci Andriy Lunin’in müdahalesi yeterli olmadı ve durum 2-0’a geldi. Bu goldeki beklenti, 0.016 olarak kayıtlara geçti ve Stanciu’nun golündeki en düşük beklentiye sahip şut unvanını aldı.

Romanya üçüncü gol için çok beklemedi. 57. dakikada duran top sonrası devam eden atakta Dennis Man ceza alanı içinde etkili oldu, topu kale önündeki Dennis Draguş’a çevirdi. Draguş boş kaleye yolladığı topla maçta farkı üçe çıkardı.

Kalan bölümde Romanya daha reaktif bir futbol oynamaya başladı. Münih’teki tribünlerde Rumen futbolseverler skorun keyfini çıkardı. Ukrayna ataklarını sıklaştırdı. 77. dakikada Sudakov’un şutunda kaleci Nita başarılı oldu. 84. dakikada Mudryk dar açıdan sol ayakla denedi ancak top auta gitti. 90+2. dakikada oyuna sonradan dahil olan Yaremchuk aşırtma vuruşla kaleciyi geçti ancak üst direğe takıldı. Son dakikada Mudryk’in uzak mesafeden şutunu Nita kurtardı.

Karşılaşma 3-0 sona erdi. Romanya bu sonuçla beraber turnuvaya üç puanla başlarken Ukrayna büyük hayal kırıklığı yaşadı. Rumenler 2018 Dünya Kupası, 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası’nı kaçırdıktan sonra büyük turnuva macerasına kusursuz başladı. Ukrayna turnuvadaki bir sonraki maçını 21 Haziran Cuma saat 16.00’da Slovakya karşısında oynayacak. 22 Haziran Cumartesi saat 22.00’de Romanya ve Belçika kozlarını paylaşacak.