Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'nda yarışmalar tamamlandı. Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nda yılın galibi Türkiye'de belli olurken ana yarışı Jorge Prado kazandı.

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nda sezonun 18’inci ayağı gerçekleştirildi. Avrupa Motokros Şampiyonası’nın (EMX250) Türkiye etabını Fransız Mathis Valin kazandı. İkinciliği İtalyan Valerio Lata, üçüncülüğü Hollandalı Cas Valk elde etti. EMX250’de şampiyonluk son yarış olan İspanya etabına kaldı.

Günün merakla beklenen ana etkinliği olan MGXP’nin Türkiye etabındaİspanyol Jorge Prado birinci olurken ikinciliği Slovenyalı Tim Gajser, üçüncülüğü ise İsviçreli Jeremy Seewer kazandı. Dereceye giren sporculara ödülleri Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan tarafından verildi.

Lucas Coenen zaferini böyle kutladı.

Dünya Gençler Motokros Şampiyonası’nın (MX2) Türkiye etabındaki ikinci ayak ve final yarışı gerçekleştirildi. Etapta Lucas Coenen birinci oldu. İkinciliği Kay De Wolf, üçüncülüğü ise Simon Laengenfelder kazandı.

Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası’nda (MXWomen) ise bir yıllık emeğin ardından ipi göğüsleyen isim Türkiye’de belli oldu. Afyon’da koşulan etabı İspanyol yarışçı Daniela Guillen birinci sırada tamamladı. Yeni Zelandalı Courtney Duncan ikinci, İtalyan Kiara Fontanesi üçüncü oldu. Milli sporcu Irmak Yıldırım ise yarışı 25’inci sırada tamamladı.

MXWomen’ın yedi etaplı sezonu sonunda genel klasmanda zirvede yer alan Hollandalı Lotte van Drunen şampiyonluğa ulaştı. Sezonu Daniela Guillen ikinci, Kiara Fontanesi üçüncü tamamladı.
Yarışın ardından ödül töreni düzenlendi.

Afyon’daki motokros şöleninde ilk gün yarışları tamamlandı