NBA tarihinin en iyi pota altı savunmacılarından biri olarak kabul edilen Dikembe Mutombo 58 yaşında yaşamını yitirdi. Mutombo beyin kanseri tedavisi görüyordu.

NBA ve basketbol dünyasını yasa boğan haberi NBA resmi sosyal medya hesapları duyurdu. 58 yaşındaki Mutombo beynindeki tümör nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu, yaşam savaşını kaybetti. NBA tarihinin en iyi pota altı savunmacılarından biri olarak kabul edilen Mutombo yardımsever kişiliğiyle tanınıyordu. NBA’in sosyal sorumluluk projelerinde hem oyunculuğu hem de oyunculuk sonrası dönemlerinde aktif olarak rol alan Mutombo özellikle Afrika kıtasında sporun yaygınlaşması için yardımlarda bulunuyordu.

Kariyeri boyunca NBA’de Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks ve Houston Rockets formaları giyen Demokratik Kongo asıllı ABD’li eski basketbolcu Mutombo tarihin en iyi savunmacılarından biri kabul ediliyordu. Mutombo rakiplerine yaptığı bloklardan sonra parmak sallama işaretiyle ünlüydü ve bu hareket kendisinden sonra gelenler tarafından da taklit ediliyordu.

Ligde geçirdiği 18 sezonda 8 kez all-star ve dört defa yılın savunma oyuncusu seçilen Mutombo üç kez blok, iki kez ribaunt kralı oldu. Mutombo 3 bin 289 blokla Hakeem Olajuwon’un (3 bin 830) ardından NBA’de normal sezonların en fazla blok yapan ikinci oyuncusu. Efsanenin eski takımlarından Atlanta Hawks ve Denver Nuggets tarafından 55 numaralı forması emekliye ayrılmıştı. Mutombo 2015’te de Basketbol Şöhretler Müzesi’ne dahil edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı için TBF kulüplere ultimatom vermiş: ‘Olumsuzluk olursa sorumlusu sizsiniz’

Basketbol Gelişim Merkezi açılıyor: Erdoğan’ın geleceği maça bilet satışı yapılmadı