Euro 2024'ün iki iddialı takımı Fransa ve Hollanda birçok pozisyonu değerlendiremedikleri maçta golsüz berabere kaldı. Puanını dörde çıkaran iki takım bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Avrupa Şampiyonası’nın iki iddialı takımı Fransa ve Hollanda D Grubu’nda Leipzig’de liderlik maçına çıktı. İlk karşılaşmalarında Hollanda, Polonya’yı 2-1; Fransa ise Avusturya’yı 1-0 mağlup etmişti. Fransa’da Avusturya maçında burnu kırılan yıldız oyuncu Kylian Mbappe riske edilmedi ve mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

İngiliz hakem Anthony Taylor yönettiği maçın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti. Henüz ilk dakikada Hollanda gole yaklaştı. Memphis Depay’ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Jeremie Frimpong ceza sahası sağ çaprazda dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Mike Maignan topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 4’te bu kez tehlikeli gelen Fransa oldu. Antoine Griezmann’ın sert şutunda kaleci Bart Verbruggen topu kornere çeldi.

Berlin’de Avusturya’nın kırmızısı daha parlak

14’te Fransa mutlak bir pozisponu harcadı. Adrien Rabiot’un pasında Marcus Thuram kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kendi vurmak yerine topu bomboş durumdaki Antoine Griezmann’a aktardı. Ancak bu futbolcu dengesini kaybetti ve yere düşürken yaptığı vuruş defans tarafından uzaklaşıtırıldı. Topu takip eden N’Golo Kante’nin verdiği pasta Griezmann bu kez sert vurdu. Top yandan auta gitti. 16’da Hollanda’da Cody Gakpo kendi hazırladığı pozisyonda güzel bir vuruş yaptı. Fransa kalecisi Mike Maignan topu kornere çeldi. Bu dakikadan sonra oyun orta alan mücadelesine sahne oldu. İki taraf da net pozisyon üretemeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında karşılıklı atak denemeleri vardı ama pozisyon yoktu. 60’dan sonra Fransa tehlikeli gelmeye başladı. Bu dakikada Thuram’ın vuruşu yandan dışarı gitti. 63’te kullanılan korneri Hollanda defansı uzaklaştırdı. Tekrar ortalanan topa Aurelien Tchouameni’nin kafası az farkla üstten dışarı gitti.

65’te Fransa mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Güzel paslaşmalarla Griezman kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Verbruggen topu kornere atmayı başardı. 68’de Ousmane Dembele ceza sahasına sağ çaprazdan girdi. Vuruşu üstten auta gitti.

Kalesinde arka arkaya pozisyon gören Hollanda, 70’de tehlikeli geldi. Memphis Depay’ın ceza sahaısndan kaleye gönderdiği şutunda Mike Maignan’ın çeldiği topu önünde bulan Xavi Simons’un şutunda top ağlara gitti. Yan hakem, Denzel Dumfries’in kaleci Mike Maignan’ı engellediği gerekçesiyle ofsayt bayrağını kaldırdı. Uzun bir VAR incelemesinin ardından gol geçerlilik kazanmadı. Kalan dakikalarda iki takımın çabası sonucu değiştirmedi karşılaşma 0-0 berabere bitti. Bu sonuçlaEuro 2024’te ilk kez bir mücadele golsüz sona erdi. İiki takım da puanını dörde çıkardı ve bir üst tura çıkmayı garantiledi. Gruptaki son maçlarda Hollanda -Avusturya ile Fransa ise Polonya ile oynayacak.

Ukrayna geri döndü ‘Turnuvada ben de varım’ dedi