Trabzonspor’un Hırvat teknik direktörü Nenad Bjelica, yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bjelica, hazırlıklarını Slovenya’da yapacağı kampta sürdürecek Trabzonspor’un yeni sezonda 4-3-3 formasyonuyla sahada olacağını açıkladı.

Trabzonspor’da teknik direktör Nenad Bjelica, takımın Slovenya kampı öncesi düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bjelica genel bir değerlendirme yaparak başladığı toplantıda Slovenya kampında 33-34 oyuncu sayısına ulaşacaklarını belirtti.

Bjelica, takımının yeni sezonda formasyon olarak 4-3-3’le sahada yer alacağını belirterek “Aramıza bu sene yeni katılan oyuncular oldu. Bunlardan Orsic ve Fernandez takıma adapte oldu, Kourelis ise önümüzdeki hafta bizimle olacak. Bu sene özelinde sistemde değişiklikler olabilecek ama genel olarak düşündüğümüz sistem 4-3-3 olacak. Ben de geçen sezonun son maçlarında cezalılar ve sakatlıklar sebebiyle sistem değişikliğine gitmek zorunda kaldım. Sezon içinde ihtiyaç dahilinde gidebiliriz ama genel olarak sistem 4-3-3 olacak” dedi.

Bellingham aşk peşinde

Gençlerin şansı var

Bütün mücadelesinin taraftarı ve herkesi mutlu etmek olduğunu belirten Hırvat antrenör, altyapıdan gelen oyuncuların gelişimlerini takip edeceklerini söyledi ve Abdülkadir’le Uğurcan örneklerine vurgu yaptı. Deneyimli isim “U19 takımından 5 oyuncumuz ve yeni 2 oyuncumuz bizimle beraber Trabzon etabında vardı ve Slovenya kampında bizimle olup çalışacak Kamptan dönünce bizimle antrenmanlara devam edecek ve bu oyuncular bizimle çalışıp U 19 takımıyla maçlara çıkacak. Hak eden oyuncular olduklarını biliyoruz ama gelişimlerini takip edip, neleri daha iyi yaptıklarını görüp sirkülasyon adına daha çok hak eden varsa veya devam etmemesi gereken başka oyuncu varsa değişimler yaparak sürekli hazır halde tutacağız. İçlerinden herhangi bir oyuncu A akıma faydalı olabileceğini gösterirse o şansı sunmaktan korkumuz olmayacak” diyerek gençlere şans vereceğini söyledi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un 3 Temmuz atışması bu sene de sürdü

Lahtimi krizi

Trabzonspor’da Mountassir Lahtimi krizi yaşandı. İzni bitmesine rağmen takıma dönmeyen oyuncu hakkında Bjelica, “İzinsiz olarak Trabzon’da kampın ilk etabına katılmadı ama kendisi halen takımımızın kontratlı oyuncusu. Takımdaki geleceğiyle ya da cezasıyla alakalı olarak yönetimimiz karar alacak” dedi.

Yıldızlar hakkında karar yönetimin

Çalışmaya aç bir oyuncu grubuna sahip olduğunu Bjelica, Marc Bartra, Enis Bardhi, Stefano Denswil ve Maxi Gomez gibi maliyetli oyuncuların geleceği hakkında “Bu kararları yönetim alacak. Kulübün ekonomik durumunun farkındayız ve kulübün alacağı bütün kararlar doğrultusunda ilerleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Bjelica, transfer çalışmaları için “Uzun boylu savunma oyuncusu aldığımızı ve yine bu yönde baktığımızı ifade edebilirim. Takımımız, hem genel hem de fiziksel olarak güçlü olmalı ve iyi futbol oynayabilmeli. Merkez orta saha için elimizdeki oyunculardan mutluyuz. 6 numara için elimizde Siopis, Kourbelis, Doğucan ve Flavio var. 8 numarada Dorukhan ve Bakasetas var. 10 numarada Abdülkadir ve Bardhi var. Bütün olarak düşününce mutlu olduğumuzu ifade edebilirim” dedi.

Şenol Güneş: Öncelik sağ stoper… Ceyhun Kazancı: Coutinho, Kuzyaev, Amartey, Zajc…

Gerekirse transfer yapılacak

Eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth’la alakalı gelen soruya kendisini takıma kazandırmanın mümkün olmayabileceğini söyleyen Bjelica, yeni transferlerden Orsic ve Fernandez’le transfer öncesi görüştüğünü açıkladı. Ellerinde 13 yabancı bulunduğunu vurgulayan Hırvat, 14 yabancı sınırını aşmamaya özen gösterdiklerini vurguladı. Santrfor bölgesi hakkında konuşan Bjelica “Şu an santrafor olarak elimizde Gomez, Umut, Enis ve Poyraz var. Herhangi birinin ayrılması durumunda yerlerini en iyi şekilde dolduracak, iyi özelliklere sahip oyuncular için çalışmalarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Galatasaray’a sponsorlardan 408.6 milyon TL: Tarihte ilk niteliğinde detaylar